Reclamă

Andrei Thutat Ungur este numele tânărului care a murit, duminică, după ce mașina în care se afla a căzut în râul Dâmboviţa, în zona Podului Ciurel din București. Salvatorii ajunși la fața locului au încercat în zadar să îl salveze. A fost resuscitat timp de 45 de minute, apoi dus la spital, dar, din păcate, a fost prea târziu pentru el.

Cei care l-au cunoscut pe Andrei Thutat Ungur, care avea doar 35 de ani, sunt șocati de dispariția acestuia. Era student eminent la Student la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” (UNATC) și își construise pas cu pas visul.

1. Cine este tânărul care a murit, după ce a căzut cu mașina de pe Podul Ciurel. Andrei Thutat Ungur avea 35 de ani

Visa să fie regizor, dar nu a mai apucat să își vadă cel mai mare țel din viața împlinit. Pe lângă facultate, Andrei era programator, pentru a reuși să-și întrețină mama bolnavă și, în momentul accidentului care avea să îi curme viața, lucra la un documentar pe care…nu l-a mai terminat.

„Andrei Lucian Ungur a fost un tânăr care a luptat pentru viața lui, care a încercat  își îndeplinească visele, care își dorea o familie, un copil.

Student cu bursă de merit (media 9,40) în anul II la Universitatea Națională de Teatru și Film I.L. Caragiale, Facultatea de Film, secția Regie de film și TV, Andrei și-a dorit  regizeze filme. În același timplucra și ca programator pentru a-și putea întreține mama bolnavă.

Andrei lucra la un documentar pe care îl avea de realizat pentru sesiunea de iarnă. A fost ultimul lui drum pentru regizarea unui film pe care nu îl  mai termina niciodată”, spun cei care l-au cunoscut pe Andrei Thutat Ungur , citați de Gândul.ro. 

Cine este Andrei Thutat Ungur, tânărul care a murit, după ce a căzut cu mașina de pe Podul Ciurel. Legătura cu Andreea Marin
Arhivă

2. A fost câștigător în Los Angeles la Raw Science Film Festival 2020

În urmă cu un an, scurtmetrajul independent „Reboot”, regizat de Andrei Thutat, câștiga un premiu important la cea de-a șasea ediție a Festivalului internațional de film Raw Science Film Festival, la categoria ”Amateur Dramatic Short”, unde a fost în competiție cu filme din alte 29 de țări.

La șapte luni după câștigarea premiului, Andrei Thutat Ungur a fost invitat, la TVR2, în emisiunea Andreei Marin, unde a avut ocazia să își spună povestea.

„Călătoria mea a început în 1987, în noiembrie, când m-am născut prematur, la 8 luni fără 3 zile, și aveam doar 2.650 de grame. La un an și 11 luni am învățat alfabetul, prin intermediul unor cartonașe pe care mama îmi scria cu carioca verde câte trei litere. Le repeta, timp de 3 zile, după care trecea la setul următor.

Cu toate acestea, eu nu am vorbit până la 3 ani. Dar, când am vorbit, nu am spus mama sau bunica – doar ele m-au crescut, tata nu m-a vrut și n-a existat în viața mea -, ci am spus: «Uite, mami, cât gunoi s-a adunat în rigolă!».

3. A fost atras de artă, încă din copilărie

Nevoia mea de exprimare artistică și pasiunea pentru artă au existat încă din copilărie, când, la trei ani, am început să desenez în creion, la 4 ani am început să pictez în acuarelă și apoi, la 7 ani, am început să scriu versuri.

Tot atunci, la 7 ani, am primit din partea UNICEF premiul de precocitate pentru poezie și pictură. Pe la 8-9 ani am început să pictez în ulei”, mărturisea Andrei Thutat Ungur în noiembrie 2020.

La 9 ani am descoperit electronica (…), iar toți anii adolescenței i-am petrecut divizându-mi atenția între poezie, pictură și electronică. (…) Am fost toată viața un autodidact, mi-a plăcut să învăț, să studiez lucruri total diferite față de ceea ce făceam la școală”, spunea Andrei Thutat Ungur.

 

 


Reclamă

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro