Autoritățile pasează vina de colo-colo, după moartea femeii atacată de câini maidanezi pe Lacul Morii. Instituțiile trase la răspundere au dat declarații, însă fiecare dintre ele acuză pe altcineva pentru tragedie.

Au fost momente de groază pe lângă Lacul Morii din București sâmbătă, 21 ianuarie. O femeie care alerga în zonă a fost găsită sfâșiată de câini. Trupul său a fost observat de un trecător, care a alertat numaidecât autoritățile. Salvatorii ajunși imediat la fața locului nu au mai putut face însă nimic. Aceștia au declarat decesul tinerei.

Deși este a doua tragedie de acest fel în ultimii 10 ani din capitală, instituțiile care ar trebui să colaboreze pasează vina una la alta. Amintim că un copil de doar 4 ani a murit în aceleași circumstanțe, în Parcul Tei.

Acum, Primăria Sectorului 6, responsabilă pentru Lacul Morii, spune că măsurile ar fi trebuit luate de Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. Iar mai departe vina ar fi a Primăriei Generale a Bucureștiului, condusă de Nicușor Dan.

Primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureștiului este Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale., se arată într-un comunicat.

Declarații după această tragedie au venit și din partea ASPA. Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a explicat că în zonă sunt ridicat periodic câini, însă această măsură nu este suficientă.

În plus, ea a dezvăluit că victima care și-a găsit sfârșitul a mai fost și în trecut atacată de câini, tot în același loc. În acest context, ASPA a solicitat implicarea Poliției Locale a Sectorului 6.

Această zona, zona Lacul Morii, este una cunoscută de noi ca fiind o zonă cu câini fără stăpân, ştim foarte bine anul trecut în aprilie a avut loc un incident, de asemenea, se pare că este vorba de aceeaşi femeie care a fost muşcată atunci de câini.  Prin urmare, ASPA este responsabilă de gestionare câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Bucureşti. În paralel cu noi ar trebui să avem sprijinul Poliţiilor Locale de sector, Poliţie Naţionale, care are competenţe faţă de ASPA., a transmis Cătălina Trănescu,