Lidia Buble s-a mutat la București în urmă cu câțiva ani, dar nu visa că va da lovitura în muzică.

Lidia Buble este una dintre cele mai de succes artiste de la noi. De-a lungul timpul, aceasta s-a reinventat, atât profesional, cât și personal, dar a fost mereu pe placul fani. Deși cariera ei este în plină ascensiune, Lidia nu a uitat niciodată de unde a plecat și cine a ajutat-o.

În urmă cu mai bine de opt ani, Lidia Buble lansa prima ei piesă din carieră. Fără să aibă prea multe speranțe, „Noi simțim la fel” a urcat rapid în topuri și a devenit un hit. Piesa se mai aude și acum în boxe, iar asta nu face dcât să certifice că Lidia este un artist care merită toate laudele.

La început, primul nume celebru care a crezut în talentul Lidiei a fost Adi Sînă. Fostul membru al trupei Akcent i-a acordat toată încrederea lui, iar Lidia nu l-a dezamăgit. Vedeta nu avea nicio cunoștință în domeniul muzical, mai ales că nu mai făcuse niciodată asta. În copilărie, artista își ajuta tatăl la cimitir și, din când în când, era bonă.

Cine a ajutat-o pe Lidia Buble să devină faimoasă. Toată lumea credea că este vorba despre Adrian Sînă, dar adevărul este altul
Instagram

Lidia Buble a cântat piesa pentru care dăduse probe artiste mari de la noi

Lidia Buble nu poate uita momentul în care a ajuns să-l cunoască pe Adi Sînă. Cea care a dus-o la studioul lui Adi a fost una dintre fetele cu care se împrietenise în Capitală. Artista a fost destul de reticentă la început, dar, până la urmă a cedat insistențelor. Deși nu a fost planificat ca ea să cânte, Adi Sînă și-a dorit să o audă și pe ea. Acela a fost momentul în care cariera Lidiei Buble a început în adevăratul sens al cuvântului.

„M-am împrietenit cu această fată care își dorea să devină cântăreață. Într-o zi, mi-a zis: <<Vrei să vii cu mine după programul de muncă la un studio să dau o probă?>> Eu nu știam artiștii, pentru că noi acasă a crescut fără televizor. Știam doar muzica noastră, creștină.

Când am venit în București, numai timp de televizor n-aveam, că eu am venit să muncesc. Nu știam de Adi Sînă, nu știam de trupa Akcent, nu știam de nimeni. Am mers, nu știu cât de impresionat sau nu a fost Adi Sînă, dar cert este că, la un moment dat m-a întrebat: <<Auzi, dar și tu știi să cânți la fel de bine ca prietena ta?>>

I-am fredonat și mi-a zis: <<Măi, fată, pe tine Dumnezeu te-a trimis aici. Am o piesă pentru care caut voce de foarte mult timp>>. Au venit foarte multe artiste, îmi zisese de Antonia, de Nicole Cherry, dar nu știam cine sunt”, i-a povestit Lidia Buble Alexandrei Ungureanu.

 

@detoatev #detoatev #tiktok #5pasidebine #fyp #foryou #lidiabuble ♬ sunet original – de toate 😶‍🌫️

Distribuie

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.