Astăzi, 23 noiembrie 2021, se împlinesc patru ani de la moartea Stelei Popescu. Actrița Teatrului de Revistă Constantin Tănase din București avea să fie găsită de fiica ei adoptivă, Doina Maximilian, pe podeaua casei în care locuia.  În urma necropsiei, medicii au descoperit că artista făcuse un accident vascular cerebral masiv, care, din păcate, i-a fost fatal. 

Se pare totuși, că lumea a trecut destul de ușor peste moartea Stelei Popescu. Actrița care până acum patru ani făcea oamenii să râdă de fiecare dată când urca pe scenă sau apărea la televizor, de cele mai multe ori alături de Alexandru Arșinel, actorul care i-a fost coleg de scena ani la rând.

Cinci ani de la moartea Stelei Popescu. Ce se întâmplă la mormântul actriței

Acum, la patru ani de la moartea Stelei Popescu, mormântul actriței pare părăsit. Singurul om care mai trece pe acolo, regulat, este un bărbat al cărei soție a fost înmormântată în apropiere, scrie fanatik.ro. 

„Înainte mai veneau doi, trei oameni. În vară au fost niște tineri, cred că erau colegi de-ai doamnei Stela Popescu de la teatru, ei au adus ghivecele. Dar, de vreo doi ani încoace, când vezi pe cineva la mormântul ei e mare minune.

Eu mai îngrijesc florile, le mai ud, le mai rup pe alea ofililte, îi mai pun eu câteva flori, în semn de respect. Nu am cunoscut-o decât de la televizor, dar măcar atât merită, să nu fie uitată”, a declarat bărbatul pentru sursa amintită mai sus.

Cinci ani de la moartea Stelei Popescu. Ce se întâmplă la mormântul actriței
Captură TV

Nici fiica sa adoptivă nu mai vine să o viziteze la cimitir

Mai mult, bărbatul, care este o prezență constantă în Cimitirul Cernica, locul unde actrița își duce somnul de veci, povestește că nici măcar fiica adoptivă a Stelei Popescu, nu vine să o viziteze.

„Nu știu eu prea multe, dar am citit că a avut grijă de o fată. Am văzut-o acum câțiva ani aici, de atunci… nimeni. Nu zic, poate vine fix când nu sunt eu, dar… Tot eu fac curat acolo, aprind o lumânare.

Vedeți lumânările acelea (arată spre trei lumânări pe jumătate arse, care stau lângă crucea de lemn a marii artiste, n. red)? Eu le-am pus! Sunt aprinse de mine. De atunci, nimeni!”, a mai spus bătrânul.

De ce nu vine Alexandru Arșinel la mormântul Stelei Popescu, la patru ani de la moartea actriței

Actorul Alexandru Arșinel a declarat, cu puțin timp înainte să se împlinească patru ani de la moartea Stelei Popescu că regretă faptul că anul acesta nu poate să se ocupe de comemorarea prietenei lui, din cauza problemelor de sănătate care necesită spitalizare.

Arhivă

„Parcă ar fi un mic blestem că perioada asta din an mă prinde cu tot felul de probleme personale. Probleme care nu suportă amânare, în loc să încerc să mai fac câte ceva pentru memoria dragii mele colege. Probabil că Stela mă caută deja! Cine știe?!”, a adăugat cu amărăciune în voce Arșinel, la patru ani de la moartea Stelei Popescu.