Reclamă

Nu trebuie să fi slab de înger să rămâi să nu ai o tresărire atunci când vezi o astfel de imagine. Cimitirele înfricoșătoare cu mormintele închise în cuști de fier au făcut înconjurul lumii devenind virale.

În ce stat se află grozăviile?

Casele mortuare închise cu gratii există în multe dintre cimitirele din Scoția. Construcțiile datează din 1830 și reprezintă încă în prezent un mister pentru mulți. Nu toată lumea are curajul să treacă măcar pe lângă aceste case mortuare.

Puțini sunt turiștii care vor cu orice preț să vadă îndeaproape ciudățeniile cu iz istoric.

Mormintele închise în cuști aveau un scop anume pentru a fi structurate într-un asemenea mod. Se pare că în jurul anilor 1800-1830 exista o metodă ingenioasă a curajoșilor scoțieni de a de a face bani. Mulți dintre aceștia profanau mormintele și chiar  furau cadavrele.

Acestea ajungeau ulterior în cadrul universităților de anatomie din Scoția sau Anglia. „Spărgătorii de morminte” așa cum erau denumiți în secolele XVlll și XlX, erau ținuți departe prin astfel de măsuri de siguranță.

Grilajele de fier erau atât de solide încât nu puteau fi sparte sau tăiate. Drept dovadă cele mai multe dintre acestea s-au conservat în condiții excelente.

Zeci de morminte din cimitirele groazei sunt goale

Fenomenul furtului morților avea o amploare deosebită în secolele respective. Mai mulți istorici susțin că cei care își îngropau la vremea respectivă apropiații nu aveau siguranța că aceștia se vor odihni în pace în locul respectiv. Totul datorită disperării oamenilor de a încasa sume importante din furnizarea de cadavre școlilor de anatomie.

Tot specialiștii sunt de părere că zeci de morminte din cimitirele groazei ar fi de fapt goale.

În cazurile fericite, trupurile dispăreau fără urmă, „hoții” lăsând în spate locul „curat”. În alte cazuri mai dramatice, profanatorii de morminte nu țineau cont de tabloul creat atunci când scoteau cadavrele din groapă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro