De la debutul pandemiei și până în prezent, niciodată nu au fost raportate atâtea îmbolnăviri în doar 24 de ore. Se pare că varianta Omicron își face simțită prezența în România din ce în ce mai mult. Astfel, în ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 34.255 de infectări cu Covid-19 și 94 de decese.

1. Cel mai grav bilanț de la debutul pandemiei de coronavirus

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 94 decese. Nu au fost raportate decese anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, anunță autoritățile.

Primul caz de infectare cu coronavirus a apărut la noi în țară la sfârșitul lunii februarie a anului 2020. De atunci și până în prezent viața noastră, a tuturor, s-a schimbat complet. Am avut de suportat restricții dure, am stat departe de cei dragi iar copiii au fost nevoiți să se adapteze unei școli online, într-o țară în care digitalizarea nu este foarte importantă.

2. Vaccinurile anti-COVID au dat speranță omenirii

Totul s-a schimbat, însă, atunci când au apărut vaccinurile anti-COVID, însă în continuare pandemia de coronavirus nu ne dă pace. Deși credeam că ne apropiem cu pași repezi de finalul perioadei de groază, o nouă variantă a coronavirusului a dat totul peste cap. Este vorba despre tulpina sud-africană, denumită Omicron, care deși nu este foarte gravă, este extrem de contagioasă. România se află acum în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus, iar varianta dominantă este, de asemenea, cea sud africană.

O veste proastă a venit zilele trecute și de la Organizația Mondială a Sănătății. OMS  consideră că deși pandemia de coronavirus va intra într-o bună zi într-un stadiu endemic nu înseamnă că virusul nu va mai fi periculos. Conform medicului Michael Ryan, oamenii pun în opoziția pandemia și endemia.