Sfârșit de carieră pentru Cristian Paleru, celebrul chirurg de la  Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti. Tribunalul București a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile, după ce ani de zile s-a îmbogățit de pe urma pacienților săi.

Chirugul Cristian Paleru, arestat pentru 30 de zile

Tribunalul București a decis joi, 21 septembrie, arestarea preventivă a lui Cristian Paleru. Celebrul Chirurg este acuzat că lua mită de la pacienți, ca să-i opereze.

Pentru o intervenție chirurgicală, medicul renumit în România cerea 6.000 de lei. Iar cei care nu-și permiteau să achite aceasta sumă nu scăpau: li se cereau diferite bunuri, băuturi alcoolice sau, în cazuri extreme, chiar și cuponul de pensie.

Paleru nu acționa singur, ci alături de alți angajați ai unității medicale. Ar fi vorba de medici rezidenți și anesteziști. În cazul lor, Tribunalul București a decis cercetarea sub control judiciar.

Avocații chirurgului pot contesta decizia de arestare preventivă, care nu este definitivă.

Și un al doilea nume celebru din domeniul medicinei este implicat în acest scandal. Este vorba despre Cornel Petreanu, și el chirurg la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Medicul a fost și el prezentat în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, după ce inițial a fost reținut de oamenii legii.

Oamenii legii au transmis că pentru patru dintre medicii inculpați, a fost pus sechestru pe bunuri mobile și imobile, pe conturi bancare și pe sume de bani găsite la percheziții. Este vorba de 50.000 de euro, descoperită în casele acestora.

Valoarea sumelor şi bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.

Medicii implicați în această rețea de făcut bani de pe urma bolnavilor acționau în acest fel de ani de zile. Pentru operații, deși acestea sunt acoperite de asigurarea de sănătate, le cereau românilor bani, pe care-i băgau în propriul buzunar.

Totul s-a aflat anul trecut, când unul dintre pacienți a sesizat autoritățile.