Reclamă

Chiria în București a crescut cu 12% în luna mai, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, nivelul mediu ajungând la 496 de euro, cu doar un procent sub cel din luna anterioară. Cele mai scumpe zone de închiriere sunt în Sectorul 1 și Sectorul 2, cu tarife ce depășesc Cluj-Napoca.

Potrivit platformei Storia, în București, garsonierele au înregistrat cea mai mare creștere de preț, cu 15%, atingând o medie de 349 de euro pe lună. Apartamentele cu două camere au crescut cu 10%, ajungând la 540 de euro, în timp ce chiria pentru apartamentele cu trei camere a crescut cu 14%, ajungând la 768 de euro.

Sectorul 1 rămâne cel mai scump sector din București, cu o chirie medie de 739 de euro pe lună, cu 62% mai mare decât în Sectorul 4, unde media este de 457 de euro. În niciun alt oraș din țară chiriile nu s-au redus față de luna mai a anului trecut, mărturisește analiza Storia. Dimpotrivă, tarifele au crescut semnificativ și au rămas constante în doar câteva cazuri.

Cea mai mare creștere anuală s-a înregistrat în Craiova, unde prețul mediu pentru apartamentele cu trei camere a crescut cu 28%. La nivel lunar, cele mai mari creșteri s-au observat la garsonierele din Cluj-Napoca și Oradea, cu o creștere de 6% față de aprilie. Totuși, tot în Cluj-Napoca, la apartamentele cu trei camere s-a înregistrat o scădere de 7% de la o lună la alta.

Sibiu este singurul oraș în care prețurile medii pentru închiriere au rămas stabile în luna mai comparativ cu luna anterioară, la toate categoriile de apartamente.

Reprezentanții platformei Storia anticipează fluctuații semnificative de prețuri pe măsură ce toamna se apropie, generate de creșterea cererii, în special odată cu începutul anului universitar.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro