Reclamă
Reclamă

Chiriile s-au scumpit considerabil în toate orașele mari din țară. Acum, în medie, închirierea unei garsoniere în București este 350 de euro pe lună, în timp ce anul trecut era cu 50 de euro mai puțin. În Cluj-Napoca proprietățile se dau în chirie cu prețuri mai mari decât în București.

Nicoleta Pînzaru, jurnalist Digi24: „Marile orașe din țară continuă să atragă un număr semnificativ de chiriași, iar din acest motiv proprietarii au majorat plățile lunare pentru acestea. În primul rând, vorbim despre o diferență de circa 50 de euro, potrivit unei analize realizată de o agenție imobiliară din România. Dacă e să ne uităm la București, vom vedea că anul trecut pe vremea aceasta, o chirie era 300 de euro pe lună, însă în acest an plata lunară pentru aceeași garsonieră este de 350 de euro. Un apartament cu două camere se închiriază în medie în Capitală, în acest an, cu 520 de euro pe lună, în timp ce anul trecut chiria acestuia se estima la 450-470 de euro pe lună.”

În Cluj-Napoca, proprietățile se închiriază mai scump decât în Capitală. Vorbim despre o chirie de 350 de euro pentru o garsonieră, iar un apartament cu două camere se închiriază cu 550 de euro. În Brașov o garsonieră este în acest an 320 de euro pe lună, iar la Constanța 300 de euro. La Iași plata lunară pentru o garsonieră este 300 de euro, însă pentru un apartament cu două camere, proprietarii cer 400 de euro.

Reclamă

Anul trecut, chiriile erau semnificativ mai mici în toate aceste orașe, astfel că majorările de prețuri sunt resimțite puternic de chiriași. Cluj-Napoca continuă să fie cel mai scump oraș din punct de vedere al chiriilor, urmat îndeaproape de București și restul centrelor urbane importante.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro