Un caz de-a dreptul îngrijorător a avut loc astăzi, pe litoral, în stațiunea Mamaia. Doi bărbați au fost sancționați după ce au plimbat prin căldura doi ponei pentru a atrage turiștii

Atunci când vine vara, toată lumea merge la mare. Ei bine, printre alte lucruri distractive, mâncare bună și relaxare, multe persoane aduc ponei pe litoral pentru a se amuza și a face un ban „cinstit” de pe urma lor. Plimbându-i pe plajă și atrăgând turiștii să facă poze cu aceștia, în toiul temperaturilor ridicate, oamenii cu pricina au lăsat mila deoparte și s-au gândit la buzunarul lor.

În urmă cu câteva ore, autoritățile din Constanța au ridicat doi bărbați care foloseau poneii pentru a fi fotografiați de către turiști în scopul unor sume de bani. Autoritățile s-au sesizat imediat și i-au sancționat pe cei doi, dar au și evaluat în amănunt animalele respective.

Polițiștii i-au sancționat pe cei doi bărbați

„Mamaia Sat- Allezi,  Daniel L. Savopol fost un adevărat star. A mișcat lucrurile într-un mod in care nu credeam ca se mai poate în țara asta…

În cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii si combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari. Zona turistică, Mamaia Nord.

În urma activităților, polițiștii au identificat 2 bărbați, de 29, respectiv 33 de ani. Care utilizau animale (ponei) pentru a fi fotografiate de turiști în scopul obținerii unei sume de bani.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare.  Conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.” , a povestit o femeie pe facebook.

Chinuiți pentru bani! Imagini șocante cu doi bieți ponei din stațiunea Mamaia, plimbați prin temperaturi ridicate pentru amuzamentul turiștilor. FOTO
social media

Autoritățile au evaluat poneii și au constatat că au fost chinuiți în căldură

„Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor 2 ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice.

În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei 2 ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.”, a mai povestit femeia pe facebook.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.