Criza provocată de coronavirus abia s-a liniștit în China, iar viața intră pe făgașul normal. Ba mai mult, chinezii deschid din nou piețele cu animale domestice și sălbate, așa cum funcționau înainte de pandemie.

Reclamă

Câini, pisici, lilieci și multe alte animale încep să reapară pe piață, vândute ca hrană sau pentru tratamente miraculoase. Deși în una din aceste piețe a apărut virusul, chinezii își reiau activitatea din ele și comerțul cu tot felul de animale.

Imaginile din aceste piețe sunt parcă desprinse din filmele horor. Câinii și pisicile stau în cuști de fier și așteaptă ca cineva să le aleagă, dar nu pentru adopție ci pentru hrană. Animalele sunt jupuite unul lângă altul, pe o podea plină de sânge, resturi de animale și murdărie. Câini, pisici și șobolani rumeniți sunt expuși pe tarabe. Liliecii și scorpionii sunt scoși la vânzare, nu pentru hrană, ci pentru medicamente tradiţionale.

Aceste imagini au fost surprinse în China, în timp ce sărbătoreau „victoria” asupra coronavirusului prin redeschiderea pieţelor de carne, de la care, acum trei luni, a pornit primul focar de coronavirus. Corespondenții Daily Mail au urmărit cum în mai multe piețe de carne din China au pătruns mii de clienți, dornici de degustări după o așa criză.

Scenele tulburătoare au fost surprinse în piețele din Guilin și Dougguan. Diverse animale, închise în cuști de fier, ruginite, îngrămădite una în alta, erau prezentate clienților ca delicatese.

China a început să stopeze, odată cu lipsa noilor infecții, măsurile de siguranță luate în perioada de criză. Mai mult, autoritățile încurajează populația să revină la viața normală, astfel stimulând și economia.

Unii oficiali chinezi susțin că virusul care a creat pandemia în întreaga lume nu ar fi plecat din China, în timp ce alții susțin că virusul a fost adus în Wuhan de către armata americană.