China a anunțat că va impuneo nouă limită cu privire la jocurile video online, ca măsură împotriva dependenței copiilor.

Ghidurile oficiale ale guvernului vor fi aplicate tuturor platformelor de jocuri online care operează în China în momentul de față. Unul dintre acestea esteTencent, cea mai mare companie de jocuri din lume.

Sub noile reguli, gamerilor cu vârstă sub 18 ani li se vă interzice accesul la jocurile online între 10 seara și 8 dimineața. În zilele lucrătoare, minorii vor putea juca doar câte 90 de minute pe zi, și până la trei ore pe zi în weekenduri și de sărbătorile legale.

Aceste reguli pun restricție și pe sumele de bani care pot fi transferate de minori în conturile de jocuri. Gamerii cu vârste între 8 și 16 ani pot folosi doar cate 200 yuan (aproximativ 125 de lei) pe lună, și maximul pentru cei între 16 și 18 ani vă fi de 400 yuan (250 de lei).

China este cea mai mare piață de jocuri video din lume, reprezentând un sfert din tot venitul global, potrivit unui studiu realizat de către firma Newzoo. Acest venit a fost de 38 de miliarde de dolari în 2018.

Se lucrează, de asemenea, cu poliția la un sistem de înregistrări cu numele reale ale persoanelor, pentru a se crea o bază de date cu toate computerele și identitatea posesorilor lor.

Un studiu din 2018 a arătat că bărbații sunt mult mai susceptibili la dependența de jocuri video.