În contextul escaladării situației din Orientul Mijlociu, Ministerul chinez de Externe și-a exprimat duminică „profunda îngrijorare” privind atacul lansat de Iran asupra Israelului. Purtătorul de cuvânt, Wang Wenbin, a făcut apel la toate părțile implicate să rămână calme și să înceteze focul, subliniind că situația reprezintă o extindere a conflictului din Gaza.

Acesta a solicitat implementarea fără întârziere a unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU ce cere o încetare a focului între Israel și Hamas. „China face apel la părțile relevante să rămână calme și să dea dovadă de reținere pentru a evita o nouă escaladare a tensiunilor”, a declarat Wang Wenbin.

China îndeamnă de asemenea comunitatea internațională, în special țările cu influență majoră, să contribuie constructiv la menținerea păcii și stabilității regionale. Această declarație vine în urma atacului Iranului, în care au fost lansate peste 300 de drone și rachete asupra Israelului, conform armatei israeliene. IDF a reușit să intercepteze „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului sau antirachetă.