Imagini din satelit recente dezvăluie că China a creat o replică aproape identică a centrului orașului Taipei în Mongolia Interioară, la aproximativ 1.

200 de kilometri de Beijing, amplificând temerile privind pregătirile pentru o invazie a Taiwanului. Construcția, care imită designul și configurația străzilor din Zona Specială Bo’ai – o zonă cheie din cartierul Zhongzheng al Taipei-ului, unde se află clădiri guvernamentale importante – a început în martie 2021 și s-a încheiat după aproximativ un an.

Sim Tack, analist la Force Analysis, a explicat pentru France24: ‘Clădirile au stilul inspirat din ce poți vedea în Taipei, fără să aibă exact aceeași dimensiune sau formă.’ Aceste descoperiri vin în contextul relațiilor tensionate dintre Beijing, care consideră Taiwanul parte a teritoriului său, și guvernul democratic taiwanez.

În ciuda încercării ministrului apărării taiwanez de a minimaliza situația, declarând că ‘Este inevitabil ca armata chineză să producă astfel de imitații’, existența acestui loc de antrenament subliniază amenințarea continuă care planează asupra insulei. Această strategie a Chinei reînnoiește preocupările privind un posibil conflict în regiune, reflectând divergențele politice între cele două state, cu Taiwanul balansând între independență și o relație mai strânsă cu China.