China a solicitat luni Statelor Unite să ia în considerare „vocea raţiunii” în disputa legată de TikTok, după ce legea care interzice aplicația a intrat în vigoare. „Sperăm că partea americană poate asculta vocea raţiunii şi poate oferi un mediu de afaceri deschis, echitabil, just şi nediscriminatoriu pentru entităţile de afaceri din toate ţările care operează în Statele Unite”, a declarat Mao Ning, purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe, citată de AFP și preluată de Agerpres.
Mao Ning a subliniat că TikTok este o aplicaţie foarte populară printre utilizatorii americani și că de-a lungul anilor a contribuit la crearea de locuri de muncă și a stimulat consumul în Statele Unite. În weekend, accesul la reţeaua de socializare a fost temporar suspendat, deoarece legea care cere vânzarea TikTok în SUA intrase în vigoare.
Într-un mesaj postat pe reţeaua socială X (fostul Twitter), TikTok i-a mulţumit președintelui ales Donald Trump pentru faptul că a asigurat că furnizorii de servicii de internet și magazinele de aplicații nu vor fi afectați de sancțiunile legii respective. Duminică, președintele Trump a anunțat că va semna un ordin executiv imediat după învestire, care va permite continuarea funcționării TikTok în SUA, cu intenția ca, pe viitor, Statele Unite să dețină jumătate din acţionariatul filialei americane.
Redeschiderea accesului la TikTok a determinat o avalanșă de videoclipuri de sărbătoare din partea utilizatorilor americani, un semn al entuziasmului și al popularității continue a platformei, care numără peste 170 de milioane de utilizatori în SUA.