Reclamă
Reclamă

Ministerul Comerțului din China a atras atenția, vineri, că Uniunea Europeană continuă escaladarea fricțiunilor comerciale, ceea ce ar putea declanșa un război comercial, relatează Reuters. „Responsabilitatea revine în întregime părții europene”, a precizat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al ministerului comerțului chinez.

„China speră că va găsi un compromis cu Uniunea Europeană, va gestiona disputele prin dialog și va evita escaladarea fricțiunilor comerciale sau nu va permite scăparea lor de sub control”, a adăugat oficialul de la Beijing.

Ca răspuns la escaladarea tensiunilor comerciale dintre Uniunea Europeană și China, regimul de la Beijing a anunțat, pe 17 iunie, că a lansat o investigație antidumping privind importurile de carne de porc și produsele sale secundare din Uniunea Europeană. Ancheta ar urma să se finalizeze până pe 17 iunie 2025, dar dacă va fi necesar va fi prelungită cu șase luni.

Reclamă

Companiile alimentare globale se tem de represalii, după ce Comisia Europeană a informat, săptămâna trecută, că intenționează să impună tarife vamale suplimentare pentru vehiculele electrice (EV) chineze, începând din 4 iulie.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro