Reclamă
Chili de fasole
Mâncare mexicană
- 500 gr fasole uscată (preferabil roșie sau pestriță)
- 3 ardei copți
- 2 roșii din conservă
- 1 ceapă mare
- 2 căței usturoi
- 1 lingură cu vârf+1 linguriță condiment mexican
- 2 linguri untură de porc
- sare&piper
-
Fasolea se pune la înmuiat în multă apă peste noapte. Se topește untură și când e încinsă se adaugă ceapă tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă usturoiul strivit și se mai lasă 1 minut.
-
Se pun într-un blender ceapă și usturoiul, ardeii copți (curățați de coajă), roșiile (și 2 linguri din sucul din conservă), condimentul mexican și 1 cană apă. Se mixează totul bine și se pune la loc în oală.
-
Se adaugă fasolea scursă și încă 6 căni de apă și se lasă la fiert la foc mic (cu capacul pus pe jumătate) cam 2 ore, până fasolea e complet fiartă și apă a scăzut destul de mult, devenind un sos. Sarea se adaugă doar după 1 ora de fiert.
Reclamă