Reclamă

Chili de fasole

Mâncare mexicană

  • 500 gr fasole uscată (preferabil roșie sau pestriță)
  • 3 ardei copți
  • 2 roșii din conservă
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură cu vârf+1 linguriță condiment mexican
  • 2 linguri untură de porc
  • sare&piper
  1. Fasolea se pune la înmuiat în multă apă peste noapte. Se topește untură și când e încinsă se adaugă ceapă tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă usturoiul strivit și se mai lasă 1 minut.

  2. Se pun într-un blender ceapă și usturoiul, ardeii copți (curățați de coajă), roșiile (și 2 linguri din sucul din conservă), condimentul mexican și 1 cană apă. Se mixează totul bine și se pune la loc în oală.

  3. Se adaugă fasolea scursă și încă 6 căni de apă și se lasă la fiert la foc mic (cu capacul pus pe jumătate) cam 2 ore, până fasolea e complet fiartă și apă a scăzut destul de mult, devenind un sos. Sarea se adaugă doar după 1 ora de fiert.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro