Reclamă
Reclamă

Chiara Corazza, reprezentantă pentru sectorul privat la G20 Empower Alliance și consiliul consultativ pentru egalitatea de gen al G7, subliniază esențialitatea femeilor în economia mondială. Aflată în cadrul misiunii primite de la președintele Emmanuel Macron, Corazza vorbește despre importanța integrării femeilor în educația STEM, necesară pentru ocuparea slujbelor viitorului.

Corazza explică: „Cred că femeile nu sunt doar importante, ci esențiale. În Europa, dacă femeile și bărbații ar fi reprezentați în mod egal, PIB-ul nostru ar fi cu 20% mai mare.” Acesta evidențiază un impact economic substanțial, confirmat și de un studiu McKinsey, care estimează o contribuție de 28 de trilioane de dolari la economia mondială dacă femeile ar fi complet integrate.

Accentul pe educația STEM este vital. „Femeile din întreaga lume reprezintă doar 20% dintre ingineri. Atunci când trebuie să construieşti un pod, ai nevoie de un inginer bun. Acesta este un bărbat în prezent,” a subliniat Corazza. Aceasta a adăugat că stereotipurile culturale trebuie schimbate pentru a crește participarea femeilor în domenii tehnice.

Reclamă

Corazza menționează un paradox în învățământul tradițional unde științele umaniste sunt preferate celor tehnice: „Dacă nu le explicăm fetelor că științele umaniste nu mai sunt suficiente și că ai nevoie de competențe în STEM, ele rămân în afara pieței muncii care evoluează.”

Referindu-se la guvernare, Corazza subliniază importanța unui cadru legal pentru egalitate de gen: „În Franța, în 2011, am avut 10% femei în consiliile de administrație. Acum avem 46%.” Aceasta a argumentat că fără un cadru legal, progresul este lent chiar și în state dezvoltate ca SUA.

Într-o discuție despre România, Corazza a recunoscut că femeile nu se află în poziții de decizie, dar a încurajat schimbarea mentalității: „Acest lucru se poate face dacă femeile lucrează împreună cu bărbații, demonstrând că sunt utile societății.”

Chiara Corazza a fost nominalizată printre cele 100 de femei influente de ziarul La Repubblica și printre legendele deceniului la Forumul Economic Mondial. Încheindu-și mesajul, Corazza a subliniat importanța colaborării globale și a implicării tuturor talentelor: „Cred că dacă suntem capabili să implicăm cât mai mult talent posibil din rândul femeilor în această schimbare, lumea ar fi mai bună.”

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro