Reclamă

Atunci când vorbim despre mase de Paște din casele românilor nu lipsesc ouăle roșii, drobul, pasca, cozonacul și friptura de miel. Însă, pentru cei care s-au plictisit de preparate clasice, chef Patrizia Paglieri oferă câteva alternative la fel de gustoase, în stil italian. Cum arată meniul de sărbătoare pregătit de vedetă?

Masa de Paște reunește toată familia, iar preparatele clasice sunt așteptate de toți cei prezenți. Însă, pentru cei care vor să se îndepărteze puțin de gustul clasic, chef Patrizia Paglieri a oferit o alternativă excelentă, cu iz italian. De exemplu, în locul tradiționalei fripturi de mile, chef-ul sugerează niște cotlete de berbecuț sau chiar miel, în crustă, cu pesmet, fistic și mentă.

De asemenea, clasicul cozonac poate să fie înlocuit cu cozonacul colomba, un fel de cozonac, în formă de porumbel, glazurat cu cremă de fistic sau de ciocolată.

„Așa cum aici se pregătește drob, pască, și eu am obișnuit familia mea cu un tort pe care îl făcea bunica mea. Tort cu bietole, ouă umplute, apoi salată de boeuf și chifteluțe din salată. Apoi, ca fel principal, pregătesc cotlet de berbecuț cu cartofi cu rozmarin la cuptor. Mama îl pregătea simplu, cu vin alb.

Eu mielul îl fac cu crustă, cu pesmet, fistic și mentă. Dacă cineva pregătește miel simplu la cuptor, dacă face și lângă un sos din vin alb, mentă și lămâie este ceva divin. Ca desert avem colomba – este un fel de cozonac, în formă de porumbel, glazurat cu cremă de fistic sau de ciocolată. Sunt înnebunită după crema de fistic, cine a inventat-o este al doilea geniu după cel care a inventat Nutella.”, a declarat Patrizia Paglieri, potrivit clikc.ro.

Chef Patrizia Paglieri face meniul pentru masa de Paște! Ce preparate nu trebuie să lipsească în zilele de sărbătoare
Instagram

Cum sărbătorește Patrizia Paglieri Paștele?

Anul acesta de Paște, chef Patrizia Paglieri a ales să stea departe de bucătărie și să plece într-o mică vacanță. Alături de iubitul său, Patrizia Paglieri va vizita mai multe zone din România, unde se va bucura de preparatele tradiționale.

„Voi merge undeva, cu iubitul meu, în zona Sibiului, apoi la Sighișoara și prin împrejurimile locului. Am mai fost pe acolo, însă doar în trecere, erau niște peisaje minunate, am zis că vreau să le vizitez. Mai bine ca în România nu mă simt niciunde, oamenii sunt minunați; oamenii mă cunosc aici, atunci când merg la restaurant, știu că sunt Chef, mă tratează regește.”, a mai spus Patrizia Paglieri.


Reclamă

Share.

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro