Gospodinele deja au intrat pe ultima sută de metrii și se pregătesc intens pentru masa de Paște. Orele petrecute în bucătărie vor aduce pe masa întregii familii preparate delicioase, care o să fie lăudate și apreciate de toată lumea. Pentru „bucătarii de serviciu” chef Foa are câteva sfaturi și mici trucuri ca totul să iasă perfect.
Atunci când vine vorba despre masa de Paște, chef Foa dă credit preparatelor clasice, tradiționale. De obicei, de Paște, vedeta de la mesele românilor este mielul. Aproape în fiecare bucătărie se pregătește friptură de miel și drob, așa că Foa are un mic secret. Celebrul chef spune că secretul preparatelor pe bază de miel constă în alegerea mielului perfect, iar pentru asta trebuie urmărite câteva aspecte.
„Paştele se învârte în jurul mielului, din care gătim ciorbă sau friptură de miel, iar din organe, drob. Verdeţurile din piaţă sunt şi ele prezente din abundenţă în astfel de preparate şi să nu uităm nici de pască sau de cozonac.
Secretul pentru orice preparat din miel este să îl alegi cu grijă, să nu fie nici prea gras, nici prea mic, să nu fie înţărcat. Pe lângă asta, e important să te foloseşti cât mai mult şi de legumele sezonului.” , a declarat chef Foa, potrivit click.ro.
Cum sărbătorește chef Foa Paștele
La fel ca majoritatea, chef Foa va petrece sărbătorile pascale în sânul familiei. În fiecare an, în această perioadă toată agitația și treaba se pun pe pauză pentru câteva zile și se petrece în familie. De la cel mai mic, la cel mai mare, toată lumea se adună în bucătărie, iar mai apoi după ce preparatele sunt gata se merge la Biserică.
„Totul devine despre familie. Ne adunăm cu toţii (momente tot mai rare în ultima vreme), de la bunici, la nepoţi, gătim împreună, apoi mergem la biserică de Înviere, iar a doua zi de Paşte este doar pentru relaxare. Fără telefoane, fără taskuri, doar noi, familia şi bunătăţile de Paşte.”, a mai spus chef Foa.