Chef Foa este extrem de cunoscut, dar puțini cum a început acesta să gătească. De curând, acesta a mărturisit cum a ajuns în bucătărie.
Chef Foa: „Mi s-au lărgit orizonturile ieșind afară”
Acesta a mărturisit că imediat după ce a ajuns la liceu, a avut nevoie de un job, așa s-a angajat la un restaurant, care se afla în Băneasa, din dorința de a învăța mai multe. Până a ajuns să fie un bucătar priceput, acesta a fost dispus să facă orice în speranța că va acumula cât mai multă experiență.
Bătăi mari de cap i-au dat chederele de le frigider care trebuiau spălate. Acesta a povestit cum a început să capete experiență în bucătărie, deși la început nu a crezut că este potrivită pentru el bucătăria. De departe, o bună parte din tehnici le-a învățat în Londra, acolo unde a devenit tot mai bun.
Acesta și-a amintit de aceste momente în cadrul podcastului moderat de Mihai Bobonete. Chef Foa a mai spus că după aceste momente, și-a dat seama că îi place mult să gătească și că de fapt, acesta este jobul visurilor sale.
„Am gătit că mi-a plăcut și aia a fost tot. S-a întâmplat să gătesc sub îndrumarea unui bucătar de la Londra… Mi s-au lărgit orizonturile ieșind afară. După aia, mai adaugi abilitatea românului de handmade. Cumva cu strictețea asta și disciplina de la Londra am reușit.
Eu m-am instruit la locul de muncă. Am terminat liceul și am zis, măi, să mă duc cu gașca la facultate, acolo la Politehnică? În școala generală eu am fost premiat, diplome, chestii pe pereți.
M-am angajat prima oară într-un restaurant italienesc, Capriciosa, în Băneasa. M-am dus și am zis că vreau să învăț. La Capriciosa am început. Până am ajuns să spăl salata, aveam grijă de frigidere și de chederele de la frigidere”, a declarat Chef Foa în podcastul „Da, Bravo!”.