Cel mai simpatic jurat și un devotat al artei culinare, Florin Dumitrescu se află de ani buni în showbiz-ul românesc. Începutul a fost mai greu însă
A început să lucreze încă de la vârsta de 14 ani. O vârsta la care cei mai mulți dintre băieți se află încă în școala generală și vorbesc doar despre jocurile video. Ei bine, nu a fost cazul lui Chef Florin Dumitrescu. Deși la început nu i-a plăcut, cu timpul a ajuns să iubească meseria și bucătăria. Începuturile meseriei de bucătăr au fost de coșmar pentru juratul de la ”Chefi la cuțite”. A început să muncească în București, dar a plecat rapid în Italia.
1.Prima zi de muncă
”Au trecut mulți ani de la poza asta. El este Leo, colegul pe care aproape că îl uram. Astăzi îl respect și îi mulțumesc pentru tot, pentru că și datorită lui astăzi sunt cine sunt. P. S. Aveam 14 ani în poza asta”, a scris Chef Florin lângă fotografie.
Florin Dumitrescu își amintește și acum cât de grea a fost acea primă zi. A vrut să plece și să nu se mai întoarcă vreodată. Din fericire pentru noi, Florin a continuat să muncească, chiar dacă a ales să plece din țară. Acest lucru întâmplându-se doar din cauză că în România, bucătarii nu sunt bine apreciați.
”Era o cameră de 3 pe 4 plină cu cartofi noi în saci. Treaba mea era să spăl fiecare cartof în parte cu buretele sub jet de apă. Ţin minte că m-am apucat la 11.00 ziua, iar la 10.00 noaptea terminasem abia doi saci. Când am ieşit de acolo eram disperat, am plecat plângând, aşa am ajuns acasă. A fost traumatizant, nu mai voiam să mă întorc.”
2.Cum a reușit să reziste
Multor persoane le vine greu să înțeleagă cum un copil de 14 ani a putut îndura atâta muncă. Nu s-a dat niciodată bătut, deși de multe ori a crezut că o să renunțe la șorț. A ajuns ca la 17 ani să câștige de trei ori mai mult decât câștiga mama sa. Avea un salariul de 2.500 de lei, dar pentru asta trebuia să lucreze la două restaurante.
”Din fericire pentru mine, am știut cum să depășesc aceste momente de început de carieră datorită disciplinei învățate din sportul de performanță. De multe ori am vrut să renunț, dar tot așa mă ambiționam să continui pentru că, dacă tragi din greu, la un moment dat vei reuși să obții ce ți-ai propus.
Aveam momente când eram puști, 15 ani-16 ani, când îmi părea rău pentru drumul pe care l-am ales, plângeam chiar sau mă enervam foarte ușor, căutăm ajutor, cumva, de la colegii care reușeau să înțeleagă prin ce trec. Și, de multe ori, primeam câte un sfat bun, discutam cu părinții. (ei îmi spuneau că pot să renunț oricând dacă simt că asta nu este ceea ce mai doresc să fac), dar mă ambiționam și mă întorceam la bucătărie, cu mai mult curaj și foame de succes.” a declarat Florin Dumitrescu pentru revista Viva.