Reclamă

Băutură de fructe citrice

Ingrediente

  • 1 buc. portocală
  • 1/2 buc. lămîie
  • 250 ml apă(minerală sau plata)
  • 1 1/2 lingură zahăr

Preparare: Se dizolvă zahărul în apă, apoi se amestecă cu sucul de lămâie și feliile de portocală. Se servește rece.

Caipirinha

  • 25 gr zahăr brun
  • cuburi de gheață
  • 60 ml rom

Preparare:  tăiați lime-ul felii groase. Puneți-le într-un pahar. Adăugați zahărul peste ele și apoi folosind un pistil (sau o lingură de lemn) zdrobiți lime-urile până se dizolvă zahărul. Adăugați gheață zdrobită până se umple paharul și turnați deasupra rom. Amestecați! Serviți ornat cu felii de lime.

Limonadă cu mango

Ingrediente

  • 1 conservă de mango în sirop (de 425 gr)
  • 100 ml suc de lime (de la 2-3 limes)
  • coajă rasă de la 2 limes
  • 650 ml apă minerală (carbogazoasă, dacă va place; puteți adaugă și un shot de rom dacă vreți să fie băutură alcoolizată)
  • mentă

Preparare

  • Se mixează în blender sau robot conservă de mango (cu tot cu sirop) și coajă de lime până aveți un piure. Se pune într-o carafă.
  • Se adaugă suc de lime treptat, gustând mereu până aveți un amestec aromat și acrișor după gustul vostru. Conservele de fructe pot avea conținut diferit de zahăr și astfel nu va pot da o cantitate exactă a sucului de lime. Dacă folosiți conservă pe care am pozat-o, atunci 100 ml de suc de lime e suficient, fiindcă acest sirop este light. Dacă folosiți însă mango în sirop mai concentrat, atunci veți mai avea nevoie de suc de lime.
  • Adăugați apă. Amestecați bine.
  • Serviți în pahare răcite, pe cuburi de gheață și frunze de mentă.

Chec fără coacere, rețeta lui Jamie Oliver

Desert rapid și gustos cu multe arome, foarte ușor de făcut

  • 200 grame de biscuiţi digestivi
  • 110 grame de nucă, mărunţită
  • 110 grame de fistic decojit şi mărunţit
  • 10 cireşe confiate (sau alte fructe confiate… mai ieftine…)
  • 2 bucăţi de bezea mărunţită
  • ulei
  • 150 grame de unt
  • 1 lingură miere de albine
  • 200 grame ciocolată neagră.
  1. Fărâmițează biscuții și amestecă-i cu nucile,fisticul și fructele confiate. Pune următoarele patru ingrediente într-un castron termorezistent și pune-le să se topească la abur. Combină apoi acest amestec cu compoziția de fistic și amestecă-le bine.

  2. Pune compoziția într-o tavă de cozonac tapetata cu folie de plastic și preseaz-o bine. Pune checul la frigider pentru câteva ore.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro