CFR suplimentează trenurile! De Rusalii călătorii au alternative

CFR Călători vine în sprijinul românilor care se relaxează în concediu după izolare cu o noutate. Trenurile către destinațiile principale de vacanță din țară în acest moemnt vor fi suplimentate. Asta pentru că în ultimii ani tot mai mulți turiști preferă o călătorie cu trenul. CFR a anunțat în urmă cu câteva zile schimbarea.

CFR, grijă sporită pentru vacanțele românilor

CFR  a îmbunătățit programul de circulație al trenurilor pentru rutele căutate în aceste zile. Mulți dintre români aleg să călătorească cu trenul pentru relaxare. De altfe și pentru cei mici o plimbare cu trenul la început de vacanță poate fi o aventură interesantă. Astfel, pe anumite rute, reprezentanții instituției au luat decizia de a suplimenta numărul de trenuri. De altfel și orarul a fost diversificat.

„Datorită solicitărilor mai mari faţă de weekendurile precedente, CFR Călători a decis să introducă în compunerea trenurilor pentru aceste destinaţii mai multe vagoane, în limita parcului disponibil. Astfel trenurile spre/dinpre Constanţa sau spre/dinspre Braşov vor pleca din staţia de formare chiar şi cu un număr dublu de locuri. În total, până la acest moment, sunt puse la dispoziţia călătorilor pentru acest sfârşit de săptămână un număr suplimentar de 160 de vagoane, cu aproximativ 12.000 de locuri”, arată CFR Călători.

 

Vagoane suplimentate

CFR va adaugă mai multe vagoane pentru trenurile care pleacă spre litoral. Astăzi de exemplu trenurile  au în compunere câte 9 vagoane, cu o capacitate totală de 650 de locuri. Trenul IR 1646 Braşov – Bucureşti pleacă sâmbătă şi luni cu 10 vagoane şi 780 de locuri, faţă de 440 într-o zi obişnuită conform capital.ro Și trenurile spre și dinpre Constanța au o capacitate de 590 d elocuri în plus.

Turiștii îndemnați la distanțare socială în tren

CFR nu se abate de la regulile impuse în ultima perioada. astfel, turiștii sunt îndemnați să respecte încă distanțarea socială. o măsură în acest sens este că biletele să fie vândute exact pentru numărul de locuri disponibile. În trecut din cauza numărului de solicitări biletele erau eliberate și pentru o călătorie în picioare.

„CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf. De asemenea, facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casă de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare)”, scrie într-un comunicat de presă transmis de companie.

Meteo 6 iunie. Vești neașteptate de la meteorologi

vestea cea mare pentru toţi românii

Arafat dă vestea cea mare pentru toţi românii. Putem să plecăm în vacanţă?