Autoritățile au anunțat relaxarea măsurilor, așa că CFR a anunțat de asemenea, când vor începe Trenurile Soarelui să circule către mare. Dar și care sunt regulile pe care călătorii le au de respectat.

Reclamă

Când vor începe să circule Trenurile Soarelui

Acum că regulile s-au mai relaxat, CFR este gata să scoată pe traseu mult așteptatele Trenuri ale Soarelui, care vor pleacă din gări de pe 12 iunie. Călătorii vor putea merge cu Trenurile Soarelui din toată țara, inclusiv din București spre Mangalia.

Reclamă

Reprezentanții companiei de stat au anunțat că Trenurile Soarelui vor circula până pe 6 septembrie. Acestea vor avea aer condiționat, iar numărul de vagoane va fi suplimentate.

Cei care vor să meargă cu trenul la mare, o pot face din: Timișoara, Arad, Deva, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Târgu Mureș, Iași, Suceava, Galați și se vor opri în Constanța, dar și în Mangalia.

Ce trebuie să știe călătorii care alerg să meargă cu trenurile CFR

CFR a anunță că numărul de vagoane va fi suplimentat cu încă 100 de vagoane, comparativ cu anul trecut. Pentru siguranța călătorilor aceștia nu vor avea voie să stea în picioare și vor trebui să poarte măști. De asemenea, CFR recomandă rezervarea din timp a biletelor.

Totodată, CFR a mai specificat să prețul biletelor rămâne același. Un bilet pentru clasa a 2-a București – Constanța va avea un preț de circa 60 de lei. Iar călătoria din Gara de Nord până spre mare va dura puțin peste 2 ore. Cei care vor achiziționa un bilet dus-întors vor avea o reducere de 10% și o reducere de 15% pentru cei care cumpără biletele în avans. La fel ca în ani trecuți, elevii și studenții și elevii vor putea merge gratuit în vagoanele din clasa a 2-a.

În plus, dacă ați achiziționat bilete de grup, trebuie să știți că aveți voie să stați unul lângă altul fără să faceți poarte din aceeași familie.

De reținut, este faptul că CFR nu va mai vinde bilete în picioare. Așa că va trebui să vă cumpărați din timp un bilet. Totuși, compania dă asigurări că pasagerii vor putea achiziționa bilete online cu mult timp înainte. CFR a anunțat că vagonul restaurant va rămâne închis. Iar trenurile naționale oprite temporar în această perioadă, vor reintra în circulație.

Dar operatorul susține că le va permite pasagerilor să-și cumpere bilete online cu multă vreme înainte.