Reclamă
Reclamă

CFR Călători anunță că pasagerii care deschid ușa trenului în timpul mersului riscă amenzi cuprinse între 250 și 400 de lei.

„Persoanele care aleg să călătorească cu trenul trebuie să aibă în vedere respectarea normelor privind transportul cu acest mijloc de deplasare și să nu pună în pericol siguranța lor sau a altor pasageri. CFR Călători trage un semnal de alarmă asupra pericolului la care se supun pasagerii care deblochează sistemul automat de închidere a ușii în timpul mersului și informează că această practică constituie contravenție și riscă amenzi între 250 și 400 lei conform HG 203/1994 art.2 pc. 16. Astfel de acțiuni se pot solda cu evenimente tragice”, precizează compania.

Contravențiile pot fi aplicate de personalul de tren și/sau de Poliția de Transport Feroviar din prima stație cu oprire a trenului.

Reclamă

Conform procedurii, dacă persoana care a deschis ușa trenului refuză să plătească amenda către personalul de tren, angajatul CFR Călători solicită din stație/telefon ajutorul Poliției de Transport Feroviar (PTF). Persoana este coborâtă din tren la prima stație de oprire din parcursul garniturii, unde este așteptată de PTF și riscă o contravenție mai mare decât cea pe care ar fi plătit-o în tren, scrie News.ro.

Dacă aveți curiozități cu privire la regulile de călătorie, puteți consulta regulamentul pentru călătoria cu trenul.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro