Reclamă
Reclamă

O majoritate a cetăţenilor sloveni s-a declarat favorabilă legalizării eutanasiei şi liberalizării consumului de marihuana, în două referendumuri cu caracter consultativ desfăşurate duminică odată cu alegerile europarlamentare, transmite agenţia EFE.

La primul dintre aceste referendumuri, 55% dintre cei care au participat au votat pentru legalizarea eutanasiei. La celălalt referendum, 67% dintre participanţi au votat pentru cultivarea şi procesarea canabisului în scop medical, iar o slabă majoritate de 52% pentru liberalizarea folosirii canabisului în scop recreativ, scrie Agerpres.

Susţinătorii eutanasiei, respectiv coaliţia de centru-stânga aflată la putere, au argumentat că fiecare persoană ar trebui să aibă dreptul să ia decizii independente asupra propriei vieţi şi că medicina nu poate trata sau alina toate bolile. În schimb, opoziţia conservatoare a dezaprobat iniţiativa, susţinând că viaţa umană este inviolabilă, conform Constituţiei Sloveniei.

Reclamă

În urma acestor referendumuri, premierul sloven Robert Golob, care conduce o coaliţie formată din partidul său liberal şi două partide social-democrate, a anunţat că va avea în vedere să prezinte până la sfârşitul anului proiecte de lege corespunzătoare.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro