Ministerul Afacerilor Externe (MAE) intervine pentru a asista doi grupuri de cetățeni români blocați în Aeroportul Internațional Dubai, după ce cursele aeriene pe care urmau să le ia au fost anulate în urma unor inundații fără precedent în Emiratele Arabe Unite. Reprezentanții Consulatului General al României la Dubai au luat măsuri de urgență pentru a se asigura că drepturile acestora sunt respectate, menținând totodată dialogul cu autoritățile emirateze și companiile aeriene implicate.

Pistele Aeroportului Internațional Dubai sunt așteptate să fie reoperționalizate începând cu ora 17:00 (ora locală), în urma ameliorării așteptate a vremii. Consulatul General al României la Dubai rămâne în contact permanent cu cetățenii români afectați, acordând asistență consulară și monitorizând situația de la fața locului.

În plus, cetățenii români aflați în dificultate pot solicita sprijin la numerele de telefon ale Consulatului General sau la telefonul de urgență, fiind asigurați că vor primi tot suportul necesar în această situație excepțională.

Evenimentele meteo extreme au produs efecte devastatoare în Dubai, ploile torențiale transformând pista aeroportului într-un lac și afectând semnificativ infrastructura locală. Autoritățile și instituțiile implicate depun eforturi pentru a reveni la normalitate cât mai curând posibil.