Russell Bentley, un cetățean american care a devenit cunoscut pentru susținerea sa către forțele ruse și participarea la efortul propagandistic în estul Ucrainei, a dispărut într-o zonă controlată de Rusia. Conform rapoartelor Sky News, poliția locală a declanșat o operațiune de căutare, fără a oferi detalii precise despre ultima lui locație cunoscută sau circumstanțele dispariției.

Originar din Texas, Bentley a fost prezentat de presa rusă ca fiind corespondent de război în regiunea Donbas, unde conflictul este în desfășurare din 2014. După o carieră în armata americană, acesta s-a mutat în Ucraina și a folosit platforme de crowdfunding pentru a finanța activitățile sale, alăturându-se forțelor care susțin auto-proclamata Republică Populară Donețk, considerată a fi un produs al influenței Kremlinului în teritoriu.

Bentley relata despre situația de pe front prin intermediul unui blog personal, prezentând o perspectivă favorabilă față de cauza susținută de el și colaboratorii săi. Autoritățile și instituțiile implicate nu au emis încă o declarație oficială cu privire la detaliile dispariției sau la eforturile de căutare în curs.