Judecătoria Mangalia a decis joi să respingă solicitarea familiilor victimelor de a schimba încadrarea juridică a faptei din ucidere din culpă în omor calificat în procesul lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat un accident mortal în localitatea 2 Mai.

Demersul de schimbare a acuzațiilor a fost considerat neîntemeiat, după aproximativ o oră de dezbateri juridice, conform avocatului Adrian Cuculis.

Decizia vine la o zi după ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea procurorilor de strămutare a procesului, menținând cazul sub jurisdicția Judecătoriei Mangalia. Apărarea se concentrează pe faptele din 19 august 2023, când Pascu, sub influența substanțelor psihoactive, a lovit mortal doi tineri și a rănit alți trei în timp ce conducea pe drumurile publice.

Victimele accidentului, O.A.S. (21 ani) și D.R.M. (20 ani), au decedat, în timp ce B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) și I.C.I. (20 ani) au suferit răni. Autoritățile au acuzat, de asemenea, pe lângă uciderea din culpă și vătămarea corporală, conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

Încadrarea juridică a faptei lui Pascu rămâne, prin urmare, la ucidere din culpă, în pofida dorințelor exprimate de părinții celor decedați, care au căutat o reevaluare a cazului ca omor calificat, exprimând speranța într-o justiție care să reflecte gravitatea pierderii suferite.