Președintele Colegiului Medicilor București, Cătălina Poiană, a subliniat necesitatea unei anchete rapide și transparente privind cazul deceselor suspecte la Spitalul Sfântul Pantelimon, cerând o informare clară atât pentru familii, cât și pentru opinia publică. Acest apel vine în contextul în care mai multe autorități au inițiat investigații după acuzațiile despre decesul unor pacienți în Secția ATI, legat de reducerea unui medicament.

Opinia publică trebuie să cunoască tot adevărul în acest caz„, a afirmat Cătălina Poiană, exprimându-și dorința de încheiere rapidă a verificărilor. Ea a punctat importanța menținerii încrederii în profesioniștii din domeniul medical și a reiterat că majoritatea medicilor își exercită profesia cu dedicare și profesionalism.

În contextul acestor evenimente, Cătălina Poiană a evidențiat calitatea înaltă a corpului medical, atât la nivel național, cât și internațional, și a îndemnat pacienții să păstreze încrederea în medici. „Vă rog însă să credeţi în continuare în medicii care îşi respectă titulatura de MEDIC„, a transmis președintele Colegiului Medicilor București.