Oamenii de știință au găsit dovezi ale unui univers paralel. Într-un scenariu demn de zona Twilight, un grup de oameni de știință de la NASA care lucrează la un experiment în Antarctic, au găsit dovezi ale unui univers paralel. În care regulile fizicii sunt opuse alor noastre, potrivit unui raport.

Reclamă

Ideea existenței unui Univers Paralel a apărut în anii 60

Conceptul de univers paralel a existat încă de la începutul anilor ’60, în cea mai mare parte în mintea fanilor cărților sci-fi și a benzilor desenate. Acum un experiment cosmic de detectare a razelor a găsit particule care ar putea fi dintr-un tărâm paralel care s-a născut și el tot din Big Bang, a raportat Daily Star.

Experții au folosit un balon uriaș pentru a transporta Antena Antarctică Impulsivă Tranzitorie, sau ANITA, deasupra Antarcticii.  Acolo aerul frigid și uscat a furnizat mediul perfect, și unde zgomotul radio este la un nivel minim pentru a distorsiona rezultatele.

Un „vânt” de particule cu energie mare ajunge constant pe Pământ din spațiul exterior

Neutronii subatomici cu energie redusă, cu o masă aproape de zero, pot trece complet pe Pământ. Însă obiectele cu energie mai mare sunt oprite de materia solidă a planetei noastre, potrivit raportului. Ceea ce înseamnă că particulele cu energie mare pot fi detectate doar „coborând” din spațiu.  Cu ajutorul ANITA a detectat particule mai grele, așa-numitele neutroni tau, care se ridică de pe Pământ.

Particulele călătoresc în sens invers

Constatarea implică faptul că aceste particule călătoresc de fapt înapoi în timp, ceea ce sugerează dovezi ale unui univers paralel, potrivit Daily Star.

Investigatorul principal al ANITA, Peter Gorham, un fizician expert în particule experimentale la Universitatea din Hawaii, a sugerat. Singurul mod în care se poate comporta neutrino tau în acest fel este dacă s-ar schimba într-un alt tip de particule înainte de a trece pe Pământ.

Gorham, autor principal într-o lucrare a Universității Cornell care descrie fenomenul ciudat. A menționat că el și colegii săi cercetători au văzut mai multe dintre aceste „evenimente imposibile”, despre care unii erau sceptici.

,,Nu toată lumea a fost confortabilă cu ipoteza”, a spus el pentru New Scientist.

În timpul Big Bang-ului au apărut 2 universuri

Cea mai simplă explicație a fenomenului este că, în momentul Big Bang-ului, acum 13,8 miliarde de ani, s-au format două universuri.  Al nostru și unul care din perspectiva noastră se desfășoară invers. Timpul curge în înapoi.

Desigur, dacă există locuitori ai unui posibil univers paralel, ei ne vor considera pe noi cei întârziați.

„Ne-au lăsat cele mai interesante sau mai plictisitoare posibilități”, a spus Ibrahim Safa, care a lucrat și la experiment.

Sursa: nypost.com