Cercetătorii de la Oxford caută participanți pentru un studiu pentru a descoperi ce se întâmplă atunci când oamenii care au avut deja Covid-19 sau care au fost vaccinați sunt expuși la tulpina originală de virus.

Cercetătorii de la Universitatea din Oxford caută voluntari care să participe la un studiu de provocare umană pentru a analiza ce fel de răspuns imunitar poate împiedica oamenii să se infecteze cu tulpina originală a virusului.

Testul a început în aprilie 2021, iar cercetătorii lucrează cu participanți tineri sănătoși pentru a studia modul în care sistemul imunitar răspunde la virus.

Despre ce este vorba

2. Cercetătorii de la Oxford caută participanți pentru un proces nou. Despre ce este vorba
pixabay.com

Un studiu de provocare umană în cercetarea medicală este un studiu atent controlat. Care implică infectarea intenționată a unui subiect cu un agent patogen sau bug. Pentru a studia efectele acelei infecții.

Helen McShane, profesor de Vaccinologie la Departamentul de Pediatrie, Universitatea din Oxford și investigator șef al studiului, a declarat:

„Un model de provocare umană este în cazul în care, în condiții foarte atent controlate. Expunem în mod deliberat voluntari sănătoși la un bug sau un agent patogen. Scopul acestui studiu este de a afla ce nivel de răspuns imun. Anticorpi și celule T. Avem nevoie în corpurile noastre pentru a preveni infecția atunci când oamenii sănătoși sunt expuși la virus. Acesta este răspunsul imun pe care trebuie să-l inducem apoi cu un nou vaccin.”

Prima fază a studiului a început în aprilie 2021 și stabilește în prezent cea mai mică doză de virus. Care la aproximativ 50% dintre persoanele care au fost anterior infectate natural sau vaccinate. Poate să se aplice și să înceapă să se replice. Dar să producă puține sau deloc simptome. În a doua fază a studiului, toți participanții vor fi infectați cu doza standardizată de virus care a fost stabilită în prima etapă.

Virusul folosit în studiu va fi tulpina originală din Wuhan, China. Participanții vor fi puși în carantină într-o suită de spital special concepută pentru minim 17 zile. Sub îngrijirea echipei de cercetare. Aceștia vor fi supuși numeroaselor teste medicale, inclusiv scanări CT ale plămânilor și scanări RMN ale inimii. Riscurile pentru participanți vor fi minimizate. Asigurându-vă că cei care participă sunt complet în formă și bine. Și, dacă este cazul, s-au recuperat complet de la prima infecție cu Covid.