Mark Zuckeberg a anunțat concedieri în masă.

Meta Platforms, compania mamă a Facebook, a anunțat că va renunța la 13% dintre angajații săi, adică la peste 11.000 de persoane. Este  una dintre cele mai mari reduceri de personal din domeniul tehnologiei din acest an.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care gigantul social media se confruntă cu o creștere a costurilor și cu o piață publicitară slabă.

Directorul general al Meta, Mark Zuckerberg, a declarat că este responsabil pentru această scădere, adăugând că „este un moment trist și nu există nicio modalitate de a evita acest lucru”. Șeful Meta a menționat că a greșit când a presupus că o creștere a activității online în timpul pandemiei va continua.

„Am greșit și îmi asum responsabilitatea pentru asta”, a adăugat Zuckerberg.

Iată o parte din mesajul pe care CEO-ul Mark Zuckerberg l-a împărtășit cu personalul Meta:

Sursa: Social media

„Astăzi vă împărtășesc unele dintre cele mai dificile schimbări pe care le-am făcut în istoria Meta. Am decis să reduc dimensiunea echipei noastre cu aproximativ 13% și să renunț la mai mult de 11.000 de angajați talentați. De asemenea, luăm o serie de măsuri suplimentare pentru a deveni o companie mai simplă și mai eficientă, reducând cheltuielile discreționare și prelungind înghețarea angajărilor până în primul trimestru.
Vreau să îmi asum responsabilitatea pentru aceste decizii și pentru modul în care am ajuns aici. Știu că este greu pentru toată lumea și îmi pare rău în special pentru cei afectați.

Cum am ajuns aici?

La începutul lui Covid, lumea s-a mutat rapid online, iar valul de comerț electronic a dus la o creștere supradimensionată a veniturilor. Mulți oameni au prezis că aceasta va fi o accelerare permanentă care va continua chiar și după ce se va încheia pandemia. Și eu am crezut la fel, așa că am luat decizia de a ne crește semnificativ investițiile. Din nefericire, acest lucru nu a decurs așa cum mă așteptam. Nu numai că comerțul online a revenit la tendințele anterioare, dar recesiunea macroeconomică, concurența sporită și pierderea semnalului publicitar au făcut ca veniturile noastre să fie mult mai mici decât mă așteptam. Am înțeles greșit și îmi asum responsabilitatea pentru asta.” este doar o parte din mesajul lui Mark Zuckeberg

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.