Reclamă
Reclamă

Centrul meteorologic naţional din China a emis duminică o alertă pentru temperaturi ridicate în mai multe regiuni, în timp ce multe provincii din sud se confruntă cu avertismente de inundaţii puternice din cauza ploilor abundente, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Intensitatea valului de caniculă este aşteptată să se diminueze în nordul Chinei şi în regiunile dintre Fluviul Galben şi râul Huaihe, conform prognozelor emise de centrul meteorologic din China.

În plus, centrul a prognozat pentru duminică temperaturi maxime de 37-39 grade Celsius în zonele din Xinjiang, Mongolia Interioară şi Henan.

Reclamă

Ploile torenţiale afectează provincia sud-estică Fujian de șapte zile și sunt așteptate să continue, cauzând creșteri în nivelurile apelor unor râuri care depășesc pragul de atenție. Autorităţile au fost nevoite să elibereze apa din mai multe rezervoare pentru a gestiona situația, potrivit televiziunii de stat chineze CCTV.

În regiunea Guangxi, autoritățile au anunțat că nivelurile unor râuri locale au „crescut extrem de mult”, iar un elev a decedat în inundațiile din orașul Guilin din sud, conform aceleași surse.

Autoritățile continuă să monitorizeze atent situația și să emită avertismente pentru a proteja populația afectată de aceste fenomene extreme.

Recapitulând, alertele pentru temperaturi ridicate au fost emise pentru mai multe regiuni din China, cu prognoze de până la 39 grade Celsius în unele zone. Ploile torențiale din sudul țării au determinat creșterea periculoasă a nivelurilor râurilor și evacuarea controlată a apei din rezervoare. Regiunea Guangxi se confruntă cu niveluri crescute ale apelor râurilor locale, iar un elev și-a pierdut viața în orașul Guilin din cauza inundațiilor.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro