Centrul Capitalei va fi mai aglomerat în aceste zile, având în vedere că numeroși pelerini vor poposi la un eveniment bisericesc important desfășurat anual

Procesiunea de deschidere a sărbătorii în care este prăznuit Sfântul Nectarie, a început deja la Mănăstirea Radu Vodă din inima Bucureștiului. Monahii au purtat pe umeri racla cu moaștele Sfântului și au așezat-o ulterior spre închinare în curtea așezământului monahal.

Timp de trei zile, mii de pelerini vor ajunge să se roage la Sfântul Nectarie

Mănăstirea Radu Vodă din București este una dintre cele mai frumoase și vechi așezăminte monahale din România. Aceasta găzduiește de ani buni, părți din corpul Sfântului Nectarie considerat făcător de minuni.

Racla cu sfintele moaște este așezată pe întreg parcursul anului în incinta bisericii de la Radu Vodă. O dată le an însă, așezământul îmbracă haine de sărbătoare atunci când este prăznuit Sfântul Nectarie. Considerat ocrotitorul Mănăstirii Radu Vodă, Sfântul Nectarie este prăznuit pe 9 Noiembrie.

Cu acest prilej, racla cu părți de moaște ale sfântului este așezată în curtea așezământului monahal spre închinare.

Sărbătoarea a început de aseară la Mănăstirea Radu Vodă, odată scoaterea din biserică de către preoții călugări a raclei. Aceasta a fost purtată pe umeri de monahi.

In următoarele zile,la Altarul din curtea Mănăstirii Radu Vodă vor fi oficiate slujbe de priveghere în fiecare zi până pe 9 Noiembrie.

Sunt așteptați ca în fiecare an, mii  de pelerini care să se închine la moaștele Sfântului Nectarie.Oamenii vin să se roage cu credință Sfântului pentru sănătate, pace, liniște, bunăstare.

Centrul Bucureștiului va deveni de altfel cu această ocazie.

Mănăstirea Radu Vodă poartă atăt hramul Sfântului Nectarie Taumaturgul cât și pe cel al Sfintei Treimi.

Vindecătorul de boli incurabile

Sfântul Nectarie de la Eghina sau Taumaturgul a trăit în credință ascetică și frică de Dumnezeu. Încă din vremea vieții, cei din jurul acestuia au realizat că a fost înzestrat cu harul lui Dumnezeu. După trecerea în neființă,mormântul Sfântului a devenit loc de pelerinaj pentru pelerini.

De altfel, denumit și Vindecătorul, Sfântul Nectarie a realizat numeroase minuni până în prezent. Cele mai multe dintre acestea au legătură cu vindecarea de cancer a unui număr mare de bolnavi.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.