Reclamă
Reclamă

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat marți seară că centralizarea rezultatelor de la alegerile locale din 9 iunie se apropie de finalizare, fiind realizată în proporție de 99,94% pentru primari și consilii locale.

„În ceea ce privește alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, centralizarea rezultatelor se apropie de final. Astfel, pentru alegerea primarilor din 9 iunie 2024, la nivel național, au fost centralizate 99,94% dintre cele 3.186 de circumscripții electorale, iar pentru alegerea consiliilor locale din 9 iunie 2024 – 99,94% dintre cele 3.186 de circumscripții electorale”, a transmis BEC, citat de News.ro.

În ceea ce privește alegerea consiliilor județene și a președinților de consilii județene, BEC a informat că au fost centralizate 39 dintre cele 41 de circumscripții electorale.

Reclamă

Astfel, centralizarea rezultatelor continuă în ritm accelerat, majoritatea datelor fiind deja colectate și analizate. Procesul de centralizare a fost esențial pentru asigurarea unui proces electoral transparent și eficient.

Recapitulând, BEC a anunțat că rezultatele alegerilor locale din 9 iunie pentru primari și consilii locale sunt centralizate în proporție de 99,94%, și că pentru consiliile județene și președinții acestora, au fost centralizate două treimi dintre circumscripțiile electorale.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro