Reclamă

Durerea de dinți numită și odontalgie, este  una dintre cele mai frecvente afecțiuni bucale. De altfel, acesta este și principalul motiv pentru care mergem la dentist. Este o afecțiune care poate deveni foarte intensă care poate avea diverse cauze și a cărei durere se poate extinde în zona urechilor și gâtului.

Durerea de dinți  se caracterizează prin apariția fără avertisment! Pe lângă faptul că ne afectează rutina zilnică, ne creează și dificultăți de  concentrare și chiar  ne provoacă să fim într-o dispoziție proastă. Lucrul rău este că de obicei căutăm o soluție când este prea târziu și durerea devine foarte accentuată.

Sursa: Social media

Remedii la domiciliu pentru ameliorarea durerilor dentare

Deși cea mai rapidă și eficientă soluție este aportul de medicamente cu efect analgezic sau antiinflamator , nu le avem întotdeauna la îndemână.  În plus, este recomandat să le consumăm sub prescripția medicului. Cu toate acestea, există remedii la domiciliu care au un  efect calmant care te pot scoate din necazuri.

Aplicarea de comprese reci

Frigul îngustează vasele de sânge și încetinește procesele inflamatorii, oferind un fel de anestezic . Poți pune pe obraz o compresă rece sau cu gheață, întotdeauna cu un prosop sau o cârpă între elementul rece și piele, pentru a nu provoca răni.

Dacă nu aveți gheață sau pachete reci, le puteți face umplând o mănușă de latex cu apă și introducând-o la congelator . Și dacă nu, poți oricând să aplici o pungă de legume congelate (mazărea este ideală pentru că se adaptează foarte bine). Dimpotrivă, căldura trebuie evitată prin toate mijloacele, deoarece în general crește durerea.

Ceapă tocată

Proprietățile antibacteriene ale cepei ajută la reducerea inflamației și a durerii. Pune o ceapă tocată într-o cârpă și ține-o în afara zonei afectate, în contact cu pielea obrazului pentru câteva minute.

Sare

Sarea luptă împotriva creșterii bacteriilor în zona infectată și ameliorează tensiunea din țesuturi. La fel de ușor ca să dizolvi două lingurițe de sare într-un pahar cu apă caldă. Se lasă în gură maxim 2 minute și apoi se clătește. Nu se bea!


Reclamă

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro