Adormi greu? Lipsa odihnei are influențe negative asupra corpului și mentalului. Ne împiedică să ne concentrăm, dar, de asemenea, predispune la infarct, depresie, răceală, cât și la depunerea kilogramelor. Ei bine, insomnia apare, din cauza unor obiceiuri nesănătoase, care sunt, ușor, de corectat în timp, dacă își dorești extraordinar de tare acest lucru.

Nu ești singura persoană care adoarme destul de greu, deoarece sunt multe altele care nu se pot bucura de un somn profund și liniștit pe parcursul nopții. În fapt, statisticile demonstrează că, la nivel mondial, aproape jumătate dintre persoanele adulte se confruntă cu tulburări de somn.

Cele mai simple metode de a dormi repede. Scapă de insomnie pentru totdeauna, cu ajutorul lor
Regina Maria

Iată câteva trucuri pentru a depăși tulburările de somn

  1. Întocmește o listă cu ceea ce îți dorești să îndeplinești imediat cum te așezi în pat. Astfel, „îți golești” mintea și se poate odihni liniștită.
  2. Să închizi ochii și să-ți imaginezi că faci un lucru la care te pricepi cel mai bine. Îți va crea o stare de bine.
  3. Să nu folosești telefonul înainte de culcare cu cel puțin o jumătate de oră. Lumina difuzată de dispozitivele respective împiedică organismul să producă hormonul somnului, melatonina.
  4. Să bei ceai din coajă de banană. Este bogat în magneziu și poate fi servit cu scorțișoară, înainte cu circa 60 de minute de culcare.
  5. Să încerci metoda de 4-7-8. Este indicat să inhalezi aer pentru aproximativ 4 secunde, pe care să-l ții în plămâni pentru alte 7 secunde, apoi să-l expiri timp de 8 secunde. Repetă asta de 5 ori.
  6. Să încerci tehnicile mindfulness, să meditează sau să practici yoga. Sunt unelte care au un rol desăvârșit la calmarea minții, cât și la relaxarea corpului.
  7. Să nu te uiți la ceas în toiul nopții. Dar, cu toate acestea, multe persoane o fac. Nu este în regulă, deoarece lumina telefonului îți poate strica un somn bun și odihnitor.

Dacă nu depășești tulburările insomniei cu vreunul dintre trucurile de mai sus, consultă sfatul unui medic!