România are deopotrivă destinații scumpe, dar și ieftine

Avem o țară binecuvântată cu mare, munte, deltă, depresiuni și câmpii, pe care alte state nu le pot avea niciodată laolaltă. Nu este necesar să fi expert în turism pentru a observa rapid că avem toate datele de a oferi o experiență turistică aproape completă străinilor, dar și turiștilor români. Totuși, de ani buni se spune că în România, serviciile turistice sunt mai scumpe ca în străinătate. Avem destinații scumpe de vacanță, însă, regăsim variante de relaxare și cazare și pentru bugete mai mici. Secretul stă însă în a le identifica.

Cele mai scumpe destinații din România

În mod cert ai auzit măcar o dată în ultimii ani, ironia legată de un sejur munte în România, vizavi de unul în Alpi. Bineînțeles, trimiterea este deseori făcută la prețurile prestate în ambele variante de a avea parte de experiența unei vacanțe. În mod cert, fiecare dintre cele două destinații are originalitatea și frumusețea ei. De altfel, prețurile trebuie să se regăsească mereu în calitatea serviciilor oferite. Dacă vrei să pui degetul pe harta României și să alegi destinații scumpe unde te poți bucura de un concediu cu cazare de 5 stele cu siguranță vei găsi. Fie că alegi muntele, marea sau chiar Delta Dunării.

În mod cert, litoralul românesc, dar și muntele pot fi considerate destinații scumpe de vacanță. Mai ales într-un astfel de prezent ca cel pe care îl trăim din punct de vedere financiar. Efectele inflației au dus la scăderea puterii de cumpărare a românilor inclusiv în ceea ce privește pachetele de vacanță pe litoralul românesc regăsim o listă lungă de hoteluri de 5 și 4 stele. O noapte de cazare pornește de la câteva sute de lei și poate ajunge la câteva de euro în funcție de facilități și dotările unității de cazare. Bineînțeles, în raport cu nivelul de trai din România, astfel de servicii sunt în evident costisitoare.

Litoralul românesc

Cea mai scumpă zonă a litoralului românesc rămâne în continuare Mamaia Nord. Aproape legată de Năvodari, construcții întregi fiind ridicate aproape peste noapte în zonă, Mamaia Nord are „prețuri de Tenerife”, spun mulți dintre turiști. Cu toate acestea, unitățile de cazare exclusiviste din zonă, nu rămân niciodată fără turiști.

De asemenea, nici muntele nu mai este o destinație ieftină în România. Evident, depinde de ce tip de turist ești sau de ce servicii alegi. Dacă vrei să te bucuri de un sejur la schi cu facilități de top incluse, în prezent, trebuie să pui câteva mii de euro la bătaie pentru cazare și masă. Dincolo de aceste costuri, trebuie să ai în vedere și bugetul necesar distracției pe pârtie. Urcările cu teleschi-ul, gondola sau închirierea echipamentelor costă.

Social media

Până de curând Delta Dunării era considerată o destinație destul de ieftină. În zonă au „răsărit” însă și unități de cazare de lux, chiar de 5 stele. În mod cert, ideea de a explora din plin Delta Dunării merită din plin cu siguranță. Totuși, făcând paralela cu nivelul de trai din România, un astfel de sejur nu poate fi achitat de românii care au salarii minime pe economie. Nici chiar de cei care încasează salariul mediu pe economie.

Cele mai ieftine destinații din România

O variantă mai accesibilă a turismului este cel rural. Experiența nu vine la pachet doar cu simpla cazare și explorare a împrejurimilor. Dacă alegi o astfel de variantă cu siguranță pachetul complet include interacțiunea cu oamenii care trăiesc simplu, aproape de natură. De altfel, dacă ai noroc afli și trăiești pe viu tradițiile specifice din unele zone ale țării. Turismul rural nu se traduce doar prin a te caza la pensiuni de la poale de munte, în stațiuni sau la margine de sat. Turismul rural înseamnă și a te caza în casele gazdelor care și le oferă turiștilor dornici de o altfel de experiență. Astfel de locații găsești în mod cert în majoritatea regiunilor țării. Un exemplu elocvent în acest sens este Viscri. Fermecătorul sat care a atras atenția inclusiv prințului Charles,dar si multor vedete. În localitate, găsești numeroase case ale sătenilor în care te poți caza.

Din foste grajd-uri sau șuri, unii dintre săteni au creat adevărate comori. Camere de oaspeți în care autenticul specific săsesc este la el acasă.

Social media, Viscri România

În plus, te poți bucura de preparate alese, gătite chiar de gospodinele satului.

O astfel de experiență turistică te poate costa doar câțiva zeci de lei pe noapte.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.