Pierderea în greutate poate fi o provocare.
Și dacă citiți multe despre asta online, poate fi, de asemenea, confuză. Există o mulțime de site-uri și bloguri pline de sfaturi pentru sănătate și slăbire și atât de multe par legitime. Deși este întotdeauna important să discutați cu un medic sau un nutriționist, uneori doar o dublă verificare rapidă aduce aceste lucruri într-o lumină cu totul nouă.
1. Dormi mai puțin pentru a te antrena dimineața
Antrenamentul dimineața este considerat o opțiune excelentă. Se potrivește cu fluctuațiile hormonale naturale ale corpului, ajută la concentrarea și starea de spirit pe tot parcursul zilei și ajută la reglarea apetitului. Cu toate acestea, dacă compromiteți numărul ideal de ore în care ar trebui să dormi, se poate întoarce. Restricțiile de somn sunt legate de creșterea foametei și a aportului de alimente, cu riscuri mai mari de creștere în greutate și obezitate.
2. Antrenează-te în fiecare zi
Pentru a face cu adevărat o diferență în viața ta, un plan obișnuit de antrenament ar trebui să fie cu siguranță ceva la fel de rutină pentru tine precum mâncatul sau dormitul. Dar ar trebui să vă rezervați întotdeauna o zi pentru a vă odihni la fiecare 7 până la 10 zile.
Acest lucru se datorează faptului că organismul trebuie să repare lacrimile microscopice din țesutul muscular și să reechilibreze nivelurile de acid lactic și glicogen. Acest lucru vă oferă timp pentru ca mușchii să devină mai puternici și să scadă riscul de rănire.
Antrenamentul poate provoca oboseală suprarenală și poate crește de fapt creșterea în greutate. În special în jurul abdomenului. Asta din cauza cortizolului, un hormon natural de stres care este responsabil pentru reglarea metabolismului. Iată un sfat pro: cortizolul este, de asemenea, direct legat de stres, așa că asigură-te că te odihnești suficient, atât fizic, cât și mental!
3. Dormi prea mult
S-ar putea să fim mai obișnuiți să auzim contrariul. Dar acest lucru este și adevărat. La fel cum somnul insuficient este rău pentru tine, prea mult somn crește și riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi bolile coronariene, diabetul, anxietatea și obezitatea la adulți. Dacă simțiți că 7 până la 8 ore de somn pe noapte „nu sunt suficiente” sau vă simțiți obosit după o noapte de somn bun, luați în considerare consultarea medicului dumneavoastră.
4. Nu mănânci suficiente grăsimi
Aceasta se referă, desigur, la grăsimile sănătoase. Grăsimile au câștigat o reputație proastă, dar fac parte dintr-o dietă sănătoasă echilibrată, iar corpul nostru are nevoie de ele. Ele ajută la absorbția vitaminelor, susțin creșterea celulelor, sănătatea creierului și a ochilor, vindecarea și producția de hormoni, pentru a numi doar câteva. Și sunt cea mai bună sursă de energie pentru corpul nostru.
Dacă te-ai simțit leneș, ți-e foame des, te dor articulațiile sau ai mai multe răceli decât de obicei, ai putea dori să mănânci mai multe grăsimi sănătoase. Acesta poate fi găsit în brânză și ouă, unt de măsline sau ulei de canola, nuci și avocado și semințe de chia sau de in. Încercați doar să evitați grăsimile trans din uleiurile hidrogenate care se găsesc adesea în alimentele procesate.
5. A avea o politică de toleranță zero cu zahărul
De la scăderea riscului de diabet și îmbătrânirea mai lent până la somnul mai bine și pierderea în greutate, beneficiile reducerii zahărului sunt imense. Cu toate acestea, o toleranță zero la zahăr ar putea duce la adăugarea în alimente cu îndulcitori artificiali, iar aceste produse pot fi la fel de rele ca zahărul în sine, conducând la diabet și obezitate.
Zahărul poate face parte dintr-o dietă echilibrată. Alege doar fructe întregi în loc de suc sau prăjituri. În acest fel, vei consuma și fibrele naturale care ajută organismul să le folosească cât mai bine.
6. Renunțarea la gălbenușul de ou
Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă. Au o mulțime de vitamine și aproape un pic din fiecare nutrient de care corpul nostru are nevoie. Dar când renunți la gălbenuș, arunci mai mult de jumătate din nutrienți. Și mai mult, gălbenușul este locul unde se află colina. Un nutrient rar care este folosit pentru a construi membranele celulare și joacă un rol specific în creier.
Grăsimea pe care o oferă întregul ou este benefică. Atât de mult încât este legată de reducerea riscului de boli de inimă și de creșterea colesterolului „bun”.