Reclamă

Sărbătorile de pascale vin la pachet cu o vacanță bine meritată. Unii indivizi aleg să profite din plin și să pornească într-o mică drumeție. Iată cele mai frumoase biserici pe care le puteți vizita în aceste zile luminoase, dar și câteva selecții speciale pentru noaptea de Înviere.

1) Mănăstirea Cozia, una din destinațiile preferate de români

Fără nicio discuție, România impresionează prin numeroasele biserici și mănăstiri care sunt vizitate cu drag în fiecare an de numeroși enoriași și turiști. Situată în orașul Călimănești, pe malul râului Olt, Mănăstirea Cozia impresionează întotdeauna prin istorie, frumusețe și eleganță.

Sursa: Social Media

Nu de puține ori, personalități din mediul politic sau monden aleg să participe la slujba de Înviere ținută în această mănăstire. Biserica a fost construită din piatră albă pe timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, între 1387 – 1391.

2) Destinații de vis pentru noaptea de Înviere.

În cazul în care îți dorești să petreci sărbătorile de Paște în Bucovina, vei avea parte de peisaje de vis, liniște, tradiții și o slujbă de Înviere de neuitat. Dacă te afli în zonă, nu ar trebui să ratezi Mănăstirea Voroneț.

Biserica ridicată în 1488 și-a păstrat aproape în totalitate structura inițială. Bineînțeles, Voroneț uimește prin celebrele picturi în tonuri de „albastru de Voroneț”, care au făcut această mănăstire cunoscută în toată lumea.

Sărbătorile se simt și trăiesc altfel în Bucovina, iar tradițiile sunt respectate din plin și cu strictețe. Nu degeaba mii de români aleg această zonă pentru a petrece sărbătorile de Paște sau de Anul Nou. Pe lângă Voroneț, ai alte șapte biserici din nordul Moldovei și Bucovina care au intrat în patrimoniul mondial al UNESCO: Arbore, Humor, Moldovița, Pătrăuți, Probota, Suceava și Sucevița.

3) Cele mai frumoase locuri de vizitat de Paște 2022

În fiecare an, aproximativ 3000 de credincioși aleg Mănăstirea Polovragi pentru slujba de Înviere. Acest lăcaș este așezat în Depresiunea Polovragilor, județul Gorj, la intrarea în Cheile Oltețului, în apropiere de Peștera Polovragi. Legenda spune că biserica a fost ridicată în 1505 de doi boieri olteni.


Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro