Reclamă

Cu toții am întâlnit cândva un vecin de coșmar.

Vestea bună este că, dacă ai experimentat asta, nu ești singur. Peste o treime dintre noi am avut un schimb aprins cu vecinul nostru la un moment dat în viața noastră. Homes.com, sursa nord-americană de imobiliare și locuințe, a comandat un studiu pentru a obține o urmărire interioară a comportamentelor inter-vecinate care ne unesc. După ce au chestionat 2.000 de proprietari, aceștia au identificat cele mai frecvente motive pe care vecinii le argumentează.

Zgomot

Cele mai frecvente motive pentru disputele dintre vecini au fost dezvăluite
Pixabay

Cel mai obișnuit dintre toate, zgomotul se clasează drept principala cauză a certuri în vecinătate. 18% dintre respondenți au raportat că au avut această ceartă cu vecinul lor cel puțin o dată. La fel ca orice, momentul și consecvența sunt factorii cheie în joc aici. Dacă oricare dintre acestea este oprită, șansele ca vecinul tău să fie supărat cresc vertiginos.

Parcare

Mai ales în timpul iernii când zăpada face locurile noastre de parcare mult mai subțiri, împărțirea unei alee sau a unei străzi cu vecinul tău va duce la o dispută în 11% din timp. Blocarea locurilor de parcare, umplerea celor rezervate pe drept sau parcarea constantă a mașinii în fața casei vecinului poate duce la tensiune. Mai ales după o zi lungă de condus de iarnă, a veni acasă pentru a găsi locul de parcare inaccesibil poate fi, cel puțin, frustrant.

Copii

Copiii pot genera mult zgomot, la orice oră din zi. Și nu au fost niciodată mari fani ai liniilor de proprietate. În timp ce majoritatea vecinilor nu sunt complet dezamăgiți de faptul că îi pun copiii din cartier să alerge prin proprietatea lor sau să joace fotbal, apar două probleme. Când zgomotul este constant prea puternic. Prea devreme sau prea târziu în timpul zilei. Și când copiii sunt în mod constant nesupravegheați pe proprietatea lor, lăsându-i responsabili fără să știe.

Aproape 10% (9,5%) dintre respondenții la sondaj au raportat că au avut un schimb aprins despre copii cu vecinul lor. Pentru preocupări legate de zgomot, supraveghere sau daune.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro