Cele mai faimoase picturi din lume

În fiecare an, în valoare de miliarde de dolari, expoziții de artă trec prin casele de licitații internaționale, în timp ce muzeele dețin fiecare zeci de mii – chiar sute de mii – de lucrări de artă în colecțiile lor, dar puțini sunt oamenii care reușesc să achiziționeze o asemenea piesă de artă.

Am comparat zeci de capodopere populare – de la clasici precum „Mona Lisa”, „The Great Wave off Kanagawa” și „Salavator Mundi”, la lucrări mai moderne precum „Nighthawks” și chiar seria „Dogs Playing Poker”. Pe baza acestor rezultate, acestea sunt cele mai căutate tablouri din lume.

Primul loc este deținut de tabloul cu ” Mona Lisa ” pictată de Leonardo da Vinci. Nu ar trebui să ne surprindă că cea mai cunoscută pictură din lume este ace femeie misterioasă cu zâmbetul enigmatic.

Acest tablou este urmat de altele precum „The starry night” pictat de Vincent Van Gogh, „The Scream” pictat de Edvard Munch și „Guernica” de Pablo Picasso. Acestea sunt puținele opere de artă existente în lume și ele nu pot fi cumpărate, ci doar admirate într-un muzeu de artă.

Lasă un răspuns

Greva din Franţa se transformă în revoluţie generală! Toate sindicatele sunt împotriva preşedintelui Macron!

Care este relația lui Enrique Inglesias cu tatăl său?