Descoperă unele dintre cele mai bune metode de a-ți încălzi locuința.

Moduri eficiente de a-ți încălzi casa. Ca în fiecare an, dilema dintre o casă bine încălzită și o factură mare este mai actuală ca niciodată. Deci, cum puteți să vă încălziți casa în mod corespunzător, fără să risipiți bani? Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să faci economie.

Fie că este vorba de gaz, lemne sau electricitate, un lucru este sigur: anul acesta încălzirea va fi și mai scumpă. Haideți să descoperim câteva gesturi ecologice pe care să le punem în aplicare în acest sezon rece.

Moduri eficiente de a-ți încălzi casa

Sursa: Social media

 O bună izolație: aceasta face diferența în lupta împotriva pierderilor de căldură. Numai o bună izolare a casei poate menține căldura înăuntru. Pierderile pot ajunge până la 30% în cazul locuințelor mai vechi, ceea ce este enorm. Există mai multe origini: acoperișul, podeaua, pereții și deschiderile (uși și ferestre). Pentru a reduce costurile pe termen mediu și lung, ar putea fi utilă efectuarea unui audit energetic complet și pentru a vedea ce îmbunătățiri și lucrări pot fi efectuate.

 Eliminați curenții de aer

Prin urmare, este necesar să se încerce să se etanșeze cât mai bine posibil toate intrările de aer. Blocați trecerea aerului rece prin deschideri: puneți tampoane de cauciuc sub uși, resigilați ferestrele dacă este necesar sau aplicați benzi adezive. De asemenea, puteți să instalați perdele duble sau perdele termice, covorașe și închideți jaluzelele sau obloanele la lăsarea nopții.

Reglați temperatura din camere

O modalitate bună de a economisi bani este și adaptarea temperaturilor la nevoile diferite ale fiecărei încăperi și la diferitele momente ale zilei. Termostatele inteligente, care au funcția de a programa,  cu control de la distanță sau senzorii de exterior conectați la centrale sunt ideale în acest sens. În acest fel, puteți varia cu ușurință temperatura și intensitatea încălzirii și puteți limita risipa.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.