În astfel de momente, trebuie să ne bucurăm că medicina a avansat

Mulți dintre noi am suferit de o sângerare nazală la un moment dat în viața noastră.

Sunt foarte frecvente, dar nu chiar grave în majoritatea cazurilor. O epistaxis, așa cum sunt cunoscute în termeni medicali. Este de obicei cauzată de deteriorarea unuia dintre vasele de sânge din nas și se întâmplă oamenilor de secole.

Așa cum oamenii sunt înclinați să facă, am fost puțin creativi ca specie când vine vorba de a face față sângerării nazale. Mușchi de la cadavre, mumii egiptene uscate și broaște râioase vii au fost toate folosite în căutarea unei vieți fără sângerare nazală. Deși probabil și-au adus propriile probleme.

Sângerările nazale au avut o varietate de atitudini medicale de-a lungul epocii. De la stări disconfortante la acompaniament, la prima menstruație a unei fete, până la remedierea dezechilibrelor corporale.

Nu toată lumea le-a văzut ca pe niște neplăceri, deși ținând cont de ce au făcut unele civilizații istorice, s-ar putea să-ți dorești asta.

Ce s-a crezut pe vremuri

Cele mai ciudate credințe despre sângerările nazale. Multe dintre ele sunt șocante
Pixabay

1. Că sângerarea nasului a fost un semn de fertilitate și furie.

Gândirea egipteană antică avea câteva opinii interesante despre sângerările nazale și semnificația lor mitică și medicinală. Una dintre cele mai fascinante ne vine din Papirusul Kahun. Un text ginecologic datând din 1800 de ani î.Hr. Care discută multe dintre aspectele nașterii și sarcinii deținute în gândirea medicală la acea vreme. Iar sângerările nazale, se pare, au fost văzute ca un fel de indicator magic al fertilităţii.

2. Că sângerările nazale și menstruațiile au fost același lucru.

Unii dintre grecii antici, scriind despre anatomia femeilor, susțineau că vaginul și nările erau practic același lucru. Cu credința că corpul feminin conține un „tub” care ajungea de la nas până la fund.

3. Că muşchiul craniilor (ale cadavrelor) ar putea vindeca o sângerare nazală.

Istoria sângerărilor nazale are o margine extrem de sângeroasă. În diferite momente ale istoriei, o anumită substanță numită „usnea”. A fost raportată a fi cel mai bun remediu posibil pentru sângerările nazale. Problema oricui avea un stomac delicat era că usnea era un tip de mușchi care creștea peste craniile cadavrelor îngropate necorespunzător.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.