Reclamă

Nimănui nu-i place o tusea seacă și dureroasă. Oricâte pastile ai lua, pare că nimic nu trece și tusea tot continue. Mai ales pentru un copil, acest lucru poate fi, de-a dreptul, chinuitor. Pentru a scăpa de tusea seacă a copiilor sunt recomandate câteva leacuri băbești cu un mare efect. 

O răceală durează între 7 și 10 zile, indiferent de tipul de tratament pe care îl urmezi. Dacă trece de această perioadă și nimic nu s-a schimbat, trebuie mers la un consult serios la medic. Medicamentele găsite pe rafturile farmaciilor nu au doar efecte bune pentru copil.

Ele provoacă dependență, slăbesc sistemul imunitar, iar, pe viitor corpul nu va reuși să îndepărteze singur un microb, fiind învățat cu medicamente. Astfel, există mai multe leacuri băbești la care să apelezi cu toată încrederea pentru ca micuțul tău să scape de tusea seacă și de durerile de gât.

Sursa foto: Social media

Leacuri băbești împotriva tusei

Ceaiul de ceapă și miere face minuni. Este cunoscut drept cel mai eficient leac băbesc împotriva răcelii. Acesta ameliorează tusea și durerile în gât. Dacă mănânci ceapă crudă vei preveni răcelile și tusea.

Mierea calmează gâtul iritat și ajută la eliminarea mucusului. O cană de lapte cald îndulcit cu două lingurițe de miere ajută la stoparea tusei. Totodată, mierea caldă consumată de către micuț este eficientă și are același efect de curățare.

Usturoiul este extrem de eficient împotriva tusei. El este un antimicrobian și expectorant eficace pentru a-l scăpa pe micuțul tău de tuse. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești câțiva căței de usturoi și să-i încălzești într-o tigaie. Acum îi dai copilului să mănânce. Dacă nu poate accepta gustul, îl poți introduce în mâncare și este recomandat în sezonul rece, de toamna până primăvara.

Siropul de muguri de brad face minuni pentru tuse. Ei au proprietăți antibiotice, calmante și septice. Se găsesc la farmaciile de tip Plafar sau se pot culege chiar de tine. Mugurii se spală foarte bine cu apă rece și se pun la fiert. Apa trebuie să acopere cantitatea de muguri din oală. Se lasă la fiert pentru aproximativ o oră, apoi se lasă la răcit până a doua zi. Următoarea zi se pune zahăr pentru a-l îndulci.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro