Reclamă

Insomnia reprezintă imposibilitatea de a avea un somn de calitate sau adecvat. De cele mai multe ori, proveniența insomniei este determinată de trezirea frecventă pe durata nopții și dificultățile de a adormi din nou. 

Cum se vindecă insomnia

Înainte de a descoperi cauza insomniei, prevenirea ei ar trebui sa ne preocupe mai mult. Aceasta prevenție ar trebui să constea în eliminarea din dietă a alimentelor care au efecte negative asupra calității somnului. La fel de important este și momentul când luăm ultima masă de seară.

Ar trebui, ca ultima masă a zilei, să nu fie chiar înainte de a merge la culcare. Organismul riscă să fie mai preocupat cu digestia în loc să se concentreze să doarmă. Acest lucru poate declanșa arsuri la stomac.

Alimentele care ar trebui evitate pentru că produc insomnii sunt: ciocolata, brânzeturile, alcoolul, zahărul și carbohidrații, prăjiturile cu cacao, alimentele fermentate, carnea roșie, procesată sau afumată.

WEEKEND / Cele mai bune remedii pentru insomnie. Ce poți face, pentru a putea să adormi mai ușor
Trai sănătos

Tratamente și remedii naturale

Un stil de viață sănătos este esențial pentru un somn odihnitor și de calitate. Specialiștii fac câteva recomandări în acest sens și vin în ajutorul celor care doresc să combată insomnia.

  • Plimbările în aer liber. Corpul reduce vitamina D cu ajutorul direct al luminii soarelui, iar daca se va face și mișcare în aer liber, creierul va secreta substanțe chimice benefice, precum serotonina, cu rol în relaxarea și destresarea organismului.
  • Exerciții fizice moderate și constante. La fel de importante sunt și exercițiile fizice făcute constant, cum ar fi înotul sau mersul pe jos care calmează sistemul nervos.
  • Tehnici de relaxare și meditație. Pentru a trata insomnia, unele tehnici de relaxare practicate regulat înainte de culcare cum ar fi meditația, yoga sau tai chi, pot ajuta.
  • Meloterapia. Meloterapia sau terapia prin muzică, este o formă de relaxare cu ajutorul muzicii care este eficientă în ceea ce privește îmbunătățirea calității somnului.
  • Evitarea alcoolului, cafeinei, fumatului. Prea mult alcool, nicotină sau cofeină, în special dacă sunt consumate noaptea târziu, vor avea consecințe asupra calității somnului.

Reclamă

Share.

21 de ani, absolventă a Facultății de Jurnalism și științe ale comunicării din Iași, a trecut prin pepiniera de jurnaliști a revistei " Opinia studențească ", însă totuși novice în presă, își dorește o carieră de jurnalist și să aducă oamenilor știri de calitate. De asemenea, își propune să pună în aplicare integritatea și etica acestei meserii

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro