Reclamă

Spălările prea dese pe cap, o igienă precară sau deseori problemele dermatologice duc la aparița mătreții și a cojilor albe de pe pielea capului. Foarte multe șampoane sau tratamente din comerț sutn destinate îndepărtării acestor probleme, însă de multe ori rezultatele nu sunt evidente sau permanente.
Există câteva remedii care te pot scăpa definitv de cojile uscate de pe piele, iar mătreața va deveni o amintire plăcută. Sunt ușor de preparat acasă și nu necesită foarte mulți bani investiți.

Iată care sunt cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mătreață

Uleiul de măsline și lămâia. Amestecă zeama de la o lămâie cu ulei de măsline, apoi folosește-te de o dischetă demachiantă. Masează ușor la rădăcina firului și lasă să acționeze 30 de minute. Elimină apoi amestecul cu apă caldă. Această mască ajută la hidratarea pielii și elimină cojile apărute.

Iaurtul îndepărtează mătreața. Masează pielea capului cu iaurt și lasă-l să acționeze timp de 15 minute, apoi îndepărtează cu infuzie de apă cu cimbru sau rozmarin. Atenție, infuzia trebuie să fie călduță spre rece.

Vitamina A și ulei de ricin. Amestecă-le în cantități egale și tamponați pielea cu ajutorul unei dischete demachiante. Lasă-l să acționeze între 15 minute și câteva ore, în funcție de timpul tău. După cel mult trei utilizări se vor vedea și rezultatele. Aplicați iaurt o singură dată pe săptămână.

arhivă

Ce este și cum apare mătreața

„În spatele apariţiei mătreţii se află, de fapt, un proces natural, care se petrece în fiecare zi şi anume regenerarea pielii capului. Este drept că la unii acest proces este mai agresiv, la alţii nu foarte vizibil. Nu este o boală iar procesul de regenerare a pielii capului poate fi ţinut sub control. Sub nici o formă mătreaţa nu apare dacă ne spălăm pe cap foarte des. Mătreaţa se poate trata acasă cu produse adecvate. Atunci când manifestarile devin severe, când leziunile sunt extinse, ne adresăm medicului. Diagnosticul se pune prin simpla examinare.”, a spus medicul dermatolog Mihaela Sandu, potrivit adevărul.ro


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro